Fethiye'de 'Piton' Nöbeti

Mugla’nin Fethiye ilçesinde üç gün önce bir bahçede görüldügü ve fotografi çekildigi iddia edilen piton yilani korkuya neden oldu. Tüm çalismalara ragmen bulunamayan yilandan dolayi mahalle sakinleri endiselenirken, itfaiye ekipleri ve mahalleli her yerde piton ariyor.

Fethiye'de 'Piton' Nöbeti
Fethiye Yeni Mahalle’de önceki gün bir bahçede bulunan pitonun kaçtigi iddia edildi. Mahalle sakinlerine uyarilarda bulunan muhtar Enver Kavak ilk önce durumu sosyal medya hesabindan paylasti. Dün aksam yilanin yeniden görüldügü ve fotografinin çekildigi iddiasi üzerine arama çalismalari yeniden baslatildi. Kaçan pitondan dolayi mahallede panik havasi olustu. Ihbar üzerine itfaiye ekipleri bölgede arama çalismasi baslatti.

Mahalle muhtari Enver Kavak, "Yilan girdigi yerden 2 gün önce çikti. Bir kirpiyi yutmaya çalistigi sirada vatandaslar müdahale etti. Korkuyoruz, geceleri uyuyamiyoruz. Insan görünce evin altina kaçmis, bir an önce bulunmasini istiyoruz. Tüm mahalle tedirgin ve uyuyamiyor. Yilanin yakalanmasini istiyoruz. Sadece bizim mahalle degil tüm Fethiye olay nedeniyle tedirgin" dedi.

Mahalle sakini Aydin Hancioglu ise, "Burada yasayan insanlara yazik. Her gün insanlar burada bekliyor. Herkes çok perisan. Geliyoruz burada nöbet tutuyoruz. Gece çikar dediler. Tavuk koyduk ama çikmiyor. Sahibi varsa gelsin alsin. Kimse ona bir sey yapmaz" diye konustu.

Mahalle sakini Durmus Ali Gürsoy da, "Okula giden çocuklar var. Gece uyumuyorlar. Herkes tedirgin, yilanin bir an önce bulunmasini istiyoruz. Bize yardimci olsunlar" dedi.

Mugla Milli Parklar Müdürlügü tarafindan da uzman bir ekibin görevlendirildigi ve aksam saatlerinde Fethiye’ye gelecegi ögrenildi.
Kaynak: İHA