Ezilmemek Için Eylem Yaptilar

Tekirdag’da bir araya gelen bisiklet tutkunlari, bisiklet farkindaligini arttirmak ve trafikteki bisiklet kazalarini engellemek için eylem gerçeklestirdi.

Ezilmemek Için Eylem Yaptilar
Tekirdag’in Süleymanpasa ilçesi sahilinde bir araya gelen bisikletçiler, bisiklet farkindaligini arttirmak, bisiklet kazalarini ve bisikletli ölümlerini engellemek için farkindalik eylemi gerçeklestirdi. Bisikletleriyle toplanan vatandaslar, bisikletlerinin önüne "Trafikte biz de variz. Bisikletliler trafigin bir parçasi, trafikte sag serit yasal hakkimiz. Sadece araba senin yollar hepimizin, bisikletime çarparsan ölürüm" gibi yazilar asti. Bir araya gelen bisikletliler farkindaligi arttirmak için sahil alanda pedallari çevirerek sürüs yapti. Sürüs boyunca Tekirdag Il Emniyet müdürlügü’ne bagli trafik ekipleri de güvenligi sagladi.

Sessiz Sürüs Türkiye Sorumlusu Ertan Yilmaz gazetecilere yaptigi açiklamada, "2003 yilinda Amerika’da bir bisikletçi Teksas eyaletinde bisiklet sürerken, bir okul otobüsünün aynasi feci sekilde kafasina çarpiyor ve ölüyor. Daha sonra arkadaslari her yil Mayis ayinin ikinci Çarsamba’sinda bir etkinlik düzenliyorlar. Bu etkinlik bir süre sonra diger eyaletlere yayiliyor. Derken bütün dünyaya yayiliyor. Su anda bu etkinlik 5 kitada, 296 lokasyonda, Türkiye’de ise 40 lokasyonda bu etkinlik ayni gün ve ayni saatte gerçeklesiyor. Amacimiz bisikletli ölümleri anmak, kazalarda bisikletçi haklari konusunda duyarliligi saglamak için bu etkinligi düzenliyoruz" dedi.

Kaynak: İHA