Deniz Dibinden 2,5 Ton Çöp Çikti

Mugla’nin Bodrum ilçesinde 10 yildir düzenlenen deniz dibi temizliginde dalgiçlar 2,5 ton çöp çikardi. Denize girenler deniz dibinde çikan çöpleri görünce sok oldu.

Deniz Dibinden 2,5 Ton Çöp Çikti


Bodrum Belediyesi tarafindan Bodrum’da koylarin atiklardan arindirilmasi amaciyla on yildir düzenlenen deniz dibi temizliginin ikinci etabi Yalikavak’ta gerçeklesti. Bir buçuk saat süren Deniz Dibi Temizligi’nde dalgiçlar yaklasik 2.5 ton atik çikardi.

Bodrum Belediyesi Destek Hizmetleri ile Temizlik Isleri Müdürlügü is birliginde gerçeklesen etkinlige Bodrum Belediye Baskani Tamer Mandalinci ile ögrenciler de katildi.

Bodrum Belediyesi’ne ait 13 kisiden olusan balik adamlar deniz dibine dalarak temizlik gerçeklestirdi. Deniz dibinden araba lastigi, cam siseler, teneke kutulari, plastik borular gibi bir çok malzeme çikarildi. Baskan Mandalinci ve ögrenciler ise koyun etrafinda çevre temizligi yapti. Ardi ardina çikan çöpleri gören vatandaslar ve denize girenler ise gözlerine inanamadi.

Deniz dibinden 2,5 ton karadan 2 ton çöp topladilar

Bodrum Belediye Baskani Tamer Mandalinci, on yildir Bodrum Belediyesinin organizasyonuyla devam eden çalismanin bu seneki ilk etabinin Kumbahçe’de gerçeklestigini söyleyerek, “Dalis ekibimiz yaklasik olarak denizden 2.5 ton atik çikarirken gönüllülerimiz de sahil ve yürüyüs yollarindan yaklasik 1.5-2 ton atik topladi” dedi.



“Tüm Türkiye’yi temizlik seferberligine davet ediyorum”

Temizlik seferberligine de deginen Baskan Mandalinci, etkinligin 2. etabinin 22 Mayis Çarsamba günü gerçeklesecegini belirtirken söyle devam etti:

“Ben bütün Türkiye’ye buradan çagri yapmak istiyorum. Sadece Bodrum’da degil ülkemizdeki bütün vatandaslarimiz o gün evlerinin, is yerlerinin önünü ve sokaklarini temizleyebilir. Biz önce çevremizi, dogamizi, yasadigimiz kenti ve tabii ki ülkemizi temiz tutacagiz. Yerel yönetimler olarak bizim üstümüze düsen asli sorumluluk budur. Hem temizlemek hem farkindalik olusturmak amaciyla vatandaslarimizla is birligi yaparak beraber mutlu yarinlar olusturacagiz”

Deniz Dibi Temizligi etkinliginde toplanan atiklar, geri dönüsümü yapilmak üzere Konacik Mahallesi’ndeki 1. Sinif Atik Merkezi’ne götürüldü.
Kaynak: İHA