Bodrum'da Tarimsal Üretimde Su Tasarrufu

Bodrum Belediyesi Tarimsal Hizmetler Müdürlügü tarafindan damlama sulama sistemi, Bitez Mahallesi mandalin bahçesinde faaliyete geçirildi.

Bodrum'da Tarimsal Üretimde Su Tasarrufu


Bodrum Belediyesi, tarimsal üretim alanlarinda su tasarrufunu saglamak, üreticiye dogru tarim uygulamalari ile örnek olmak amaciyla Bitez Mahallesinde belediye mülkiyetinde bulunan mandalina bahçesinde damlama sulama sistemine geçti. Bodrum mandalinini yesil haliyle istenilen sartlarda yetistirebilmek için salma sulama sisteminin kullanildigi 5 dekarlik mandalin bahçesinde, gelisen teknoloji ile isçiligi azaltarak bakimlarini kolaylastirmak için “Damlama Sulama Sistemi” faaliyete geçirildi.

Damlama sulama sistemi sayesinde sudan yüzde 60 oraninda tasarruf edilirken bahçenin her yeri sulanmadigi için gereksiz ot mücadelesi de olmayacak. Ayrica damlama sulama sistemi ile en verimli, en etkin sulama en az kayip ile direkt bitkiye ulasabilecek.

Bodrum Belediyesi Tarimsal Hizmetler Müdürlügünde görevli Ziraat Mühendisi Ercan Pehlivan, bu sistem sayesinde haftada bir defa bir personel ile 5 dönümlük bir bahçenin sulama ve bakimlarini yapabildiklerini söyledi.

Kaynak: İHA