'Baskan Yalçin Bize Özgürlügümüzü Verdi'

Talas Belediyesi tarafindan hizmete sunulan Engelli Araçlari Bakim Onarim Ünitesi, engellilerin hayatini kolaylastirmaya devam ediyor.

'Baskan Yalçin Bize Özgürlügümüzü Verdi'


10-16 Mayis Engelliler Haftasi münasebetiyle üniteyi ziyaret eden bir grup engelli, duyduklari memnuniyeti dile getirdi. Kendilerine böylesine güzel bir imkan sundugu için Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin’a ve araçlarini tamir eden atölye çalisanlarina tesekkür eden Seda Karakaya, “Ben üniversiteye giderken arastirma yapiyordum ‘böyle bir hizmet var mi?’ diye. Karsima Talas Belediyesinin yapmis oldugu bu hizmet çikti. Çok sevindim, çok mutlu oldum. Geçen sene aracim bozuldu. 2 ay vardi okulun baslamasina ‘acaba okula gidebilecek miyim?’ diye stres yapmistim. Daha sonra bu hizmeti buldum ve basvurdum. Hemen geldiler, arabami tamir ettiler. Sonrasinda tekrar bozuldu ama korkmamaya basladim. Çünkü güvenebilecegim birileri vardi artik. Talas Belediye baskanimiza çok tesekkür ediyorum. Çünkü arabalarimizi tamir etmekle kalmiyor bize özgürlügümüzü veriyor, bize ellerimizi ayaklarimizi geri veriyor. Bu yapilan en büyük hizmet” diye konustu.



“Çok dua aliyoruz"

Kendisi de bir engelli olan atölye çalisani Seref Özel de yapilan çalismalarla ilgili olarak bilgiler verdi.

Baskan Mustafa Yalçin ve atölye çalisanlari olarak çok dua aldiklarini ifade eden Özel, “Bluetooth ile çalisan uzaktan kumandali refakatçi kumandasi yaptik. Agir engelliler için yaptigimiz bu sistemle engelli araci, engellinin yanina çagriliyor. Bunun yaninda günes paneli ile sarj olan aracimiz var. Yaklasik 6 saatte aküyü tam dolduruyor ve elektrik sorunu olmadan yoluna devam ediyor. Bir de herkesin bildigi mobil aracimiz var. Bununla engellilerimizin evlerine gidip araçlarini yerinde tamir ediyoruz. Arizasi büyük ise atölyemize getirip tamirini yaptiktan sonra tekrar evine teslim ediyoruz” diye konustu.



Bin 294 araç tamir edildi

Talas Belediyesi Engelli Araçlari Bakim Onarim Ünitesinde faaliyete geçtigi günden bu yana toplam bin 294 engelli araci tamir edildi. Ilk etapta Talas’ta yasayan engellilere yönelik olarak açilan ünite, zaman içerisinde hem Kayseri merkez ilçeleri hem de uzak ilçelerden de talep almaya basladi.

Türkiye’de baska hiçbir belediyede bulunmayan üniteye zaman zaman il disindan da talepler geliyor.
Kaynak: İHA