Azgin Dalgalarda Tehlikeli Dans

Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden Mugla’da hava sicakliginin 25, deniz suyunun 22 derece dolayinda seyretmesi ile vatandaslar yaz sezonunu açti. Ula ilçesine bagli ’Sakin Kent’ unvanli Akyaka Mahallesi’nde sert esen rüzgar ve dalgalara ragmen vatandaslar yüzmeye devam etti.

Azgin Dalgalarda Tehlikeli Dans
Mugla’nin Ula ilçesine bagli ’Sakin Kent’ unvanli Akyaka Mahallesi’nde deniz adeta köpürdü. Gökova Körfezi’nin ünlü rüzgari ’Deli Mehmet’le Akyaka sahilinde denizden karaya vuran dalgalarda vatandaslar, tehlikeye aldiris etmeden yüzmeyi sürdürdüler.

Gökova Körfezi’nde sert esen rüzgara ragmen çok sayida vatandas denizde yüzmeyi tercih etti. Sahilden 150-200 metre açikta insan boyunu geçmeyen derinlik nedeniyle sert esen rüzgar ve dev dalgalara aldiris etmeyen vatandaslar saatlerce denizde kalmayi ve dalgalarla adeta dans etmeyi tercih ettiler.

Sert esen rüzgar ve dalgalara ragmen denizde yüzen bir vatandas, “Yaz sezonunu açmis bulunmaktayiz. Mayis ayindayiz. Akyaka’da günesli bir hava var bugün. Ciddi bir rüzgar var ama sikinti vermiyor deniz seviyesi alçak olugu için burada. Girenler giriyor. Keyifli vakit geçiriyor herkes. Turistler de bir yandan gelmeye baslamis ve kalabalik artiyor gün geçtikçe. Hafta sonlari çok yogun oluyor. Hafta içi geldik biz yogunluk biraz daha az olsun diye” dedi.

Kaynak: İHA