Annelerin Evlat Nöbeti Devam Ediyor

Mus’ta çocuklari terör örgütü PKK tarafindan kaçirilan aileler, DEM Parti il binasi önündeki eylemlerini sürdürüyor.

Annelerin Evlat Nöbeti Devam Ediyor
Eyleme katilan aileler, kayip çocuklarinin akibetini ögrenmek ve onlarin güvenli bir sekilde geri dönmesini saglamak için mücadele ediyor. Aileler, çocuklarinin en kisa sürede güvenli bir sekilde evlerine dönmesini beklerken, toplumun da bu konuda destek olmasini istedi. Çocuklarina kavusma ümidiyle her hafta çarsamba günü DEM Parti il binasi önünde bir araya gelen aileler, "Anneler direniyor" ve "Yeter artik evlatlarimizi birakin" pankartlari açti. Anne ve babalar, yillardir hasretle bekledikleri çocuklarina teslim olmalari için çagrida bulundu.

Eyleme katilan Ayten Koçhan, yaklasik 3 yildir çocuguna kavusma ümidiyle eylemlere katildigini söyleyerek, "Çocuguma sesleniyorum, Ersin, oglum beni görüyorsan, duyuyorsan dön. Gel teslim ol, yolunuz yol degil. Yeter, anneler babalar agladi. Artik sizin hasretinize dayanamiyoruz yavrum. Gelin devletimize teslim olun. Versinler çocuklarimizi. Bu Kürt davasi degil. Bütün annelere sesleniyorum, korkmayin, bize destege gelin" dedi.

Sahinaz Özcan ise oglundan yillardir haber alamadigini belirterek, "Çocugumu onlardan istiyorum. Yeter artik bu aciyi millete yasatiyorlar. Allah onlari da perisan etsin. Bu Kürt davasi degil, biz de Kürt’üz. Kimsenin hakki yok milletin çocuklarini alip götürmeye. Atilla, oglum sesimi duyuyorsan gel, devlete teslim ol" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA