ABD'deki Yarismada Dünya Sampiyonu Oldular

Amerika’da düzenlenen Vex Robotics 2024 Dünya Sampiyonasi’nda Türk gençleri gurur verici basariya imza atti.

ABD'deki Yarismada Dünya Sampiyonu Oldular
Amerika’nin Dallas sehrinde düzenlenen Vex Robotics 2024 Dünya Sampiyonasi’nda, Ibrahim Özaydin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Istanbul Havalimani Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi robot takimlari, Türkiye’yi gururla temsil ederek Enerji Ödülü’nü kazandi. Arnavutköy Belediyesi, 800 takim arasindan birinci olan ögrencileri Istanbul Havalimani’nda coskuyla karsilamisti.

Sampiyonlar Belediye Baskani Mustafa Candaroglu’nu Ziyaret Etti

Ibrahim Özaydin MTAL Robot Takimi IROBOT ve Istanbul Havalimani MTAL ROBOTIST ögrencileri, birincilik ödüllerini almanin mutlulugunu yasarken, bu basarilarinin ardindan kendilerini davet eden Arnavutköy Belediye Baskani Mustafa Candaroglu’nu makaminda ziyaret etti. Kendisini ziyaret eden gençlerle sohbet eden Mustafa Candaroglu, "Basta okul müdürlerimize, kiymetli ögrencilerimize ve onlarla ilgilenen egitmenlerimize tesekkür ediyoruz. Amerika’ya gittiler, ödüllerini aldilar, her iki takimimiz da çok basarili. Biz önümüzdeki süreçte kendileriyle birlikte hem Arnavutköy’ümüzde, Arnavutköy Belediyesi olarak onlara sundugumuz imkanlar içerisinde insallah kendi alanlarinda kendilerini gelistirmelerine imkan saglayarak daha basarili sonuçlar almalari için yanlarinda bulunacagiz." dedi.

Istanbul Havalimani MTAL ve Ibrahim Özaydin MTAL robot takimlarinin kazandigi bu basari, Türkiye’nin gelecekteki teknoloji ve robotik alanindaki potansiyelini bir kez daha gözler önüne serdi.
Kaynak: İHA