Yargitay Baskani Kerkez Göreve Basladi

Yargitay Baskani olarak seçilen Ömer Kerkez, mazbata ve cübbe giyme töreniyle göreve basladi.

Yargitay Baskani Kerkez Göreve Basladi
Kerkez, Yargitayda düzenlenen mazbata ve cübbe giyme töreniyle Yargitay Cumhuriyet Baskani olarak görevine basladi.



1. Baskan Vekili Adem Albayrak, Kerkez’e mazbatasini takdim ederken, önceki Baskan Mehmet Akarca da cübbesini giydirdi.

Yargitay 3. Hukuk Dairesi Baskani Ömer Kerkez, Mehmet Akarca’nin 4 yillik görev süresinin dolmasi dolayisiyla yapilan baskanlik seçimlerinin 37. tur oylamasinda 193 oy alarak ilk sirada yer almisti.

“Yargimiz için, Yargitayimiz için ne yapilmasi gerekiyorsa bunlara bakacagiz”

Cübbe giydirme töreninin ardindan konusan Kerkez, uzun ve zorlu bir seçim süreci yasandigini belirterek, “Kamuoyunu çok mesgul etti ama bugün itibariyla seçim süreci her seyiyle bitti. Ben, tamamen kafamdan her seyi sildim. Içime attiklarimi attim. Bugün hep beraber yargimiz için, Yargitayimiz için ne yapilmasi gerekiyorsa bunlara bakacagiz” diye konustu.

Kerkez konusmasinda, Yargitayin onur ve itibarinin korunmasi için elinden geleni yapacagina, Yargitay üyelerinin konumu ile protokol yerini, itibarini ve sayginligini her zaman yüceltmeye çalisacagina söz verdi.

“Yeni seçilen arkadasimizin elinden gelen bütün gayreti gösterecegine inaniyorum”

Önceki Baskan Mehmet Akarca ise Yargitay Baskanligina seçilen Ömer Kerkez’i cani gönülden tebrik ettigini ifade ederek, “Bu bir bayrak yarisi. Son derece demokratik geleneklere sahip bu köklü çinarin güçlü gelenekleri bulunmaktadir. Bu güçlü geleneklere hepimiz mutlaka destek veriyoruz, mutlaka katiliyoruz. Ben yüce Genel Kurul’un seçim sürecinde sahsima göstermis oldugu teveccüh nedeniyle sükranlarimi arz ediyorum. Oy veren ve vermeyen herkese çok tesekkür ediyorum. Önemli olan yarginin, Yargitayin yücelmesi ve bu kurumlarin sayginliginin korunmasi, yargi mensuplarinin ve Yargitay üyelerinin sayginliginin korunmasidir. Bunun için de yeni seçilen arkadasimizin elinden gelen bütün gayreti gösterecegine inaniyorum” ifadelerini kullandi.

Ömer Kerkez kimdir

Ömer Kerkez, 1 Temmuz 1966 tarihinde Antakya’da dogmustur. Antakya Lisesini bitirmis, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1988 yilinda mezun olduktan sonra askerligini Trabzon’da yapti.

Hatay hakim/savci adayi olarak meslege baslamis; sirasiyla Elbistan, Kozluk, Erzin Cumhuriyet Savciligi, Adalet Bakanliginda Tetkik Hakimligi, Daire Baskanligi, Genel Müdür Yardimciligi, Genel Müdürlük ve Hakimler ve Savcilar Yüksek Kurulu Üyeligi görevlerinde bulundu.

5 Temmuz 2017 tarihinde Yargitay Üyeligine seçilen Ömer Kerkez, Yargitay Büyük Genel Kurulunca 14 Subat 2023 tarihinde Yargitay Üçüncü Hukuk Dairesi Baskanligina seçilmis, Yargitay Büyük Genel Kurulunca 14 Mayis 2024 tarihinde Yargitay Birinci Baskanligina seçilmis olup halen bu görevi sürdürmektedir. Evli ve 3 çocuk babasidir.
Kaynak: İHA