Sultanbeyli'de 'Siyer-I Nebi' Programi Gerçeklestirildi

Sultanbeyli Ali Kusçu Imam Hatip Ortaokulu tarafindan “Ailemle Siyer-i Nebi Yolunda” projesi kapsaminda gerçeklestirilen yarismalarin final programi yapildi.

Sultanbeyli'de 'Siyer-I Nebi' Programi Gerçeklestirildi
Sultanbeyli Belediyesi’nin destekleriyle, Ali Kusçu Imam Hatip Ortaokulu tarafindan “Ailemle Siyer-i Nebi Yolunda: Peygamberimizi Anma ve Ödül Töreni” düzenlendi.

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa; Sultanbeyli Belediye Baskani Ali Tombas, Uzman Aile Danismani Saliha Erdim, Egitimci-Yazar Zekeriya Erdim, çok sayida ögrenci ve velileri katildi.

Program Kur’an-i Kerim tilavetiyle basladi.

Ardindan Ali Kusçu Imam Hatip Ortaokulu ögrencileri sahne aldi. Usta Sair Mehmet Akif Inan’in “Mescid-i Aksa Siiri”ni okuyan ögrencinin coskusu izleyicilere duygu dolu anlar yasatti. Ögrencilerden olusan bir koro “Bir sabah gelecek kardan aydinlik” sarkisini ve çesitli ezgileri okudu. Ögrencilerin performansi dinleyicilerden tam not aldi.

Ögrencilerin ardindan Uzman Aile Danismani Saliha Erdim ve Egitimci-Yazar Zekeriya Erdim katilimcilara sunum yapti. Peygamber Efendimizin hayati, sosyal ve toplumsal yasami basta olmak üzere pek çok konuda bilgi paylasiminda bulunuldu. Hadis-i Serif’lerden alintilar yapilarak, Peygamber Efendimizin örnek bir insan olusuna vurgu yapildi.

Programin sona ermesinin ardindan yarisma kapsaminda dereceye giren ögrencilere ödülleri takdim edildi. Saliha Erdim adina Kudüs’te 3 adet Zeytin Agaci dikildigine iliskin belge, Ali Kusçu Imam Hatip Ortaokulu Müdürü Adem Sahin tarafindan takdim edildi. Yazar Saliha Erdim, ögrenci ve velilerden gelen talep üzerine kitaplarini imzaladi.
Kaynak: İHA