Sahayi Adim Adim Dolasiyorlar

Erzincan’da tarim sezonunun baslamasiyla birlikte Üzümlü ilçesi ve köylerinde çiftçiler ari gibi çalismaya basladi. Üzümlü’de baglar bahçeler senlenirken çiftçiler bag, tarla ve bahçelerde gübreleme, sulama, asilama, bakim gibi kültürel ve teknik islemleri tamamlamak için çalisiyorlar.

Sahayi Adim Adim Dolasiyorlar
Öte yandan sebze fidesi dikimlerinin baslamasiyla birlikte çiftçiler birçok sebze fidesini toprakla bulusturmaya basladi.

Sektörde hareketliligin baslamasiyla birlikte Üzümlü Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü’ne bagli teknik ekipler bag bag, bahçe bahçe dolaniyorlar.

Çiftçileri yalniz birakmayan tarim teskilati, Üzümlü ilçesi ve köylerinde baglar basta olmak üzere, meyve bahçeleri, tarlalar ve seralari ziyaret ederek çiftçilere teknik hizmet veriyorlar.

Teknik ekipler, son günlerde artan yagislarin ardindan bölgede olusabilecek olasi mantari hastaliklara karsi çiftçileri bilinçlendirmeye devam ediyorlar. Cografi isaretli Cimin Üzümü’nün yetistirildigi baglarda hastalik ve zararlilara karsi bilgilendirme çalismalarini sürdüren Üzümlü Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü, çiftçilerin talebine ayni gün içinde cevap veriyor.

Seralardaki üretim çalismalarini da yakindan takip eden tarim teskilati, her geçen yil sayilari hizla artan seralarda verim ve kalitenin artirilmasi için çalismalarini da sürdürüyor. Sik sik seralarda incelemelerde bulunan teknik ekipler, sera sahiplerini bilgilendirirken bölgede seraciligin gelismesi için mücadele ediyorlar.

Açik alanda sebze fidelerinin toprakla bulusmalarinin ardindan sebze ekili alanlarda yürütülmesi gereken sulama, ilaçlama, gübreleme gibi faaliyetler konusunda çiftçileri bilgilendiren teknik ekipler, ilçe merkezinde bulunan Üzümlü Belediyesi’ne ait led ekranlar araciligi ile ilaçlama zamanlarini çiftçilere bildiriyorlar.

Çalismalar hakkinda bilgi veren Üzümlü Ilçe Tarim ve Orman Müdürü Dilek Özgül, sebzecilik, bagcilik ve meyveciligin yogun olarak yapildigi bölgelerde son günlerde yasanan yagilarin ekili alanlarda olusturabilecegi mantari hastaliklara karsi çiftçilerin bilinçlendirildigini, çiftçilerin modern tarimin ilkelerine uygun sekilde üretim yapmalari; sezonu bereketli ve bolluk içinde geçirerek bol kazanç elde etmeleri için teknik anlamda çalismalarini sürdürdüklerini söyledi.

Kaynak: İHA