ALKÜ'de Senlikler Basladi

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesinde (ALKÜ) ögrencilerin motivasyonunu artirmak için her yil mayis ayinda düzenlenerek geleneksel hale gelen “ALKÜ Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Senligi” Kestel Yerleskesi’nde basladi.

ALKÜ'de Senlikler Basladi
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ), baharin gelisini coskuyla karsilamaya devam ediyor. Her yil bahar aylarinda geleneksel olarak kutlanan “ALKÜ Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Senligi” basladi.

Kestel Yerleskesi’nde baslayan ve 3 gün boyunca sürecek senlik alanini; Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Mehmet Akin, Prof. Dr. Mehmet Kiliç, Prof. Dr. Atif Bayramoglu, ALKÜ Genel Sekreter Vekili Onur Ocakdan, ALKÜ Saglik, Kültür ve Spor Daire Baskani Hasan Uyaroglu, Idari ve Mali Isler Daire Baskani Ahmet Yüce gezdi. Ögrencilerin doyasiya eglendigi etkinliklerde ögrencilerle birlikte oyunlara katilan heyet, onlarin görüs ve taleplerini de dinledi.

Senlikler 3 gün boyunca sürecek

14 Mayis Sali günü baslayan etkinlikler, 3 gün boyunca dolu dolu geçecek. Senliklerin baslamasiyla alani ziyaret eden Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Mehmet Kiliç, “Bahar, doganin yeniden dogusunun simgesidir. Baharin güzellikleriyle birlikte burada bulunan her birinizin de yeni baslangiçlara, yeni hedeflere ve yeni basari öykülerine dogru adimlar atacagina inaniyorum. Üniversite hayati sadece akademik basarilar degil, ayni zamanda kisisel gelisim ve sosyal etkilesim için de bir firsattir. Bu senlik, deneyimlerinizi zenginlestirmeniz ve unutulmaz anilar biriktirmeniz için essiz bir firsattir dedi” dedi.

Stantlarin açilmasiyla baslayan etkinliklerin ilk gününde ögrenciler; rodeo, langirt, tirmanma duvari, masa tenisi ve birçok oyunla senliklere “Merhaba” dedi.

Bunun yaninda Alanya Belediyesi Gençlik Hizmetleri Birimi tarafindan Abeslang Resim Tasarimi, quilling etkinligi düzenlendi ve ücretsiz ikramlar sunuldu. Etkinlikler ödüllü yarismalarla devam etti. Ögrenciler, en uzun süre rodeo üzerinde kalmak için kiyasiya mücadele ettiler. Bunun yaninda halat çekme, dart, çöp toplama oyunlarinda da birincilere çesitli ödüller verildi.

Ilk gün etkinlikleri, konser ve gösterilerle devam etti. ALKÜ Müzik Toplulugu tarafindan birbirinden güzel sarkilar seslendirilirken son olarak Geleneksel ve Modern Dans Toplulugu tarafindan dans gösterisi yapildi. Senlik; 16 Mayis Persembe günü Süreyya Ayvazova, Grup Araf ve Ebru Keskin’in konserleriyle son bulacak.
Kaynak: İHA