Sardigi Dolmalarla Isletme Açti

Yaptigi sarmalar lezzetli olunca arkadaslari ve ailesinin israri üzerine isletme açan kadin girisimci Müzeyyen Usta yeni dogan bebegini de isyerinde büyütüyor. Esini de isletmesinde çalistiran Müzeyyen Usta, hem annelik yaparken hem de isletmesini genisletmek için mücadele veriyor.

Sardigi Dolmalarla Isletme Açti
Yaptigi sarmalari lezzetli olunca yakinlarinin ve arkadaslarinin tavsiyesi ile Düzce Kadin Emegi Merkezinde dükkan tutan 38 yasindaki Müzeyyen Usta yaprak, lahana gibi sebzelerden yaptigi sarmalarini Düzceliler ile bulusturuyor. Yaklasik 2 yil önce isletmesini açan Usta’nin sarmalarina talep yogun olunca esi Yunus Usta’yi da yaninda çalistirmaya basladi.

Isletmesini devam ettirirken dogan 4. çocugu Atlas bebege mecburen dükkaninda bakan Müzeyyen Usta, hem anneligi hem de girisimciligi bir arada yapmaya çalisiyor.

Hem annelik hem de is kadinligi yapan Müzeyyen Usta anne olarak is hayatini anlatarak sunlari söyledi: “Bebegimi isyerinde büyütüyorum. Atlas 11 senelik bir aranin ardindan 4. çocugum. Burada isyerimde 9 aydir yetistiriyorum. Zorluguna gelince çalismakla alakali bir durum aslinda. Ben bebegimden güç aliyorum. Herkes bana çocukla çalismak çok zor diyor ama ben zor oldugunu düsünmüyorum. Dogrusu isten bunaldigim zamanlarda sarildigim, kendimi dinlendirdigim bir nokta bebegim benim için. Bana güç veriyor iyi ki de var ve isyerime de nese katiyor. Isletme sahibi olmak ya da girisimci olmak çok büyük sikintilar, endiseler tasiyor ama Atlas’in yanina gidince o sikintilarim geçiyor. Dinleniyorum ve ise tekrar basliyorum. Isletmemi açinca ailecek çok güçlü oldugumuzu fark ettim. Düstügümüz zamanlarda bile birbirimize hadi kalkarsin sen buradan, yaparsin diyebiliyoruz. Aslinda birbirimizin gücünü burada fark ettik. Esim ile birlikte ben düstügümde 4 tane çocugum ve birde esim var. Kayinvalidem de en büyük desteklerden birisi. Burada birlikte çalisiyoruz. Atlas’a birlikte bakiyoruz. Kadin girisimciyim ama arkamdaki güç ailem. Atlas bebek Kadin emegi Merkezinin de maskotu oldu. Kadin Emegi merkezinde kadin girisimcilere destegi de inkar edilemez. Iyi ki varlar.”
Kaynak: İHA