Berna Güzey'in 'Abus' Romani Çikti

Yazar Berna Güzey’in üçüncü kitabi roman türündeki ’Abus’ okuyucuyla bulustu.

Berna Güzey'in 'Abus' Romani Çikti
‘Balkabagi’ ve ‘Son Zeytinler’ kitabinin yazari Berna Güzey’in üçüncü kitabi, Ötüken Yayinlari’ndan ‘Albus’ okuyucuyla bulustu. Yazar Güzey, roman türünde kaleme aldigi eseri hakkinda, "Kadin erkek iliskilerinden tutun da yozlasmanin nerelere kadar gidebileceginin kurgusu bu sehirde. Gezinmek isterseniz buyurun ’Abus’ sehrine" dedi.

Berna Güzey, 2012 yilinda Edebiyat Sanat ve Kültür Arastirmalari Derneginin düzenledigi edebiyat yarismasinda ‘Son Perde’ isimli hikayesi ile ikincilik ödülüne, 2013 yilinda yine ESKADER tarafindan düzenlenen edebiyat yarismasinda ‘Insanoglu’ isimli denemesiyle birincilik ödülüne layik görüldü.

2015 yilinda Bedri Rahmi Eyüboglu adina düzenlenen hikaye yarismasinda ‘Son Zeytinler’ isimli hikayesi ile tesvik ödülü almis ve 2022 yilinda Ömer Seyfettin adina düzenlenen hikaye yarismasinda da ‘Kayitsiz Kamil Efendi’ isimli hikayesi ödüle layik görüldü.

2017 yilinda Türkiye Cumhuriyeti Avrupa Birligi Bakanligi tarafindan ‘Siirli Tabaklar’ adli sosyal sorumluluk projesinde yer aldigi için onurlandirildi. 2019 yilinda dokuz hikâye ve iki denemeden olusan ilk kitabi Son Zeytinler ve 2021 yilinda yine hikaye ve deneme üzerine Balkabagi isimli kitabi yayimlandi.
Kaynak: İHA