Selaleler Diyari'na Davet

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, selaleler diyari Yahyali’nin Kapuzbasi takim selalelerinden Zamanti Irmagi’ndaki Göksu Selalesi’ne yaya ulasimini saglayan sallanan asma köprünün yenilendigini hatirlatarak, yeni turizm destinasyonu olan bu turistik mekâna yerli ve yabanci turistleri davet etti.

Selaleler Diyari'na Davet
Tarihi ve dogal zenginlikleri ile Kayseri’nin bir turizm sehri olarak dünya çapinda taninmasi amaciyla önemli birçok projeyi hayata geçiren Baskan Dr. Memduh Büyükkiliç yönetimindeki büyüksehir belediyesi, dünyanin en büyük selalelerinden Yahyali ilçesinde bulunan Kapuzbasi Takim Selaleleri için Kayseri Valiligi, Yahyali Belediyesi is birligi ile çalismalarini sürdürüyor. Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, konu ile ilgili yaptigi açiklamada, yerli ve yabanci turistleri Kayseri Büyüksehir Belediyesi ile Kayseri Valiligi is birligi ile diger kurum ve kuruluslarin destekleriyle Yahyali ilçesinde doga harikasi selaleleri, yaz kis eksilmeyen suyuyla her mevsim farkli güzellikler ile muhtesem görsel sölen sunan Kapuzbasi takim selalelerine davet etti. Yahyali’nin simgelerinden Göksu Selalesi’ndeki ömrünü yitirmis olan ve yenilenen Sallanan Asma Köprü’nün açilisini protokol olarak yaptiklarini hatirlatan Baskan Büyükkiliç, herkesin Yahyali’nin bir gerdanligi gibi duran köprüden geçerek, o heyecani ve muhtesem manzarayi görmesi gerektigini vurguladi. Büyükkiliç, Kayseri’nin en önemli turizm yerlerinden biri olan bu bölgenin turizme kazandirilmasi için adeta kurum ve kuruluslarla el ele verip bir seferberlik baslatildigini söyleyerek, asma köprünün yenilenen çehresi ile bölgenin güzelligine güzellik kattigini ifade etti.

Avrupa standartlarinda yollarin yani sira bu önemli hizmetin de Yahyali’ya yakistigini kaydeden Baskan Büyükkiliç, insanlarin rahatlikla dinlenecegi, keyifli bir sekilde vakit geçirecegi böyle bir güzel ortama yerli ve yabanci turistleri davet etti.
Kaynak: İHA