OSB'ler Yildizlarini Ariyor

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kurulusu (OSBÜK) tarafindan her yil yapilan OSB Yildizlari Arastirmasi’nin basvurulari basladi. OSBÜK Baskani Memis Kütükcü, 81 ildeki organize sanayi bölgelerini ve organize sanayi bölgelerindeki 67 bin sanayi kurulusunu kapsayan arastirmanin bu yil dördüncüsünün yapilacagini söyleyerek, tüm OSB sanayicilerini arastirmaya katilmaya davet etti.

OSB'ler Yildizlarini Ariyor
Organize sanayi bölgelerinin Türkiye’nin sanayi üretiminin yüzde 45’ini gerçeklestirdiginin altini çizen Kütükcü, OSB’lerde üretim yapan her fabrikanin ülkenin gelecegi için kritik öneme sahip oldugunu vurgulayarak, sunlari söyledi: “Organize sanayi bölgelerimiz ülkemizin 81 ilinde üretimin, istihdamin ve ihracatin lokomotifi haline geldi. Bugün organize sanayi bölgelerimizde üretim yapan 67 binin üzerindeki fabrikamizda 2 milyon 600 bin insanimiz istihdam ediliyor. OSB’lerimizin ve fabrikalarimizin basarisi sadece ülkemizde degil, dünyada takdir görür hale geldi. OSBÜK olarak biz de, OSB’lerimizin ve OSB sanayicilerimizin basarisini Türkiye ve dünya kamuoyuyla paylasmak için baslattigimiz çalismalardan birisi olan OSB Yildizlari Arastirmamiza devam ediyoruz. Bu yil dördüncüsünü yapacagimiz bu arastirma ile organize sanayi bölgelerimizde üretim yapan sanayi isletmelerimizi En Çok Satis Yapan 100 Firma, En Çok Ihracat Yapan 100 Firma, En Çok Istihdam Saglayan 100 Firma, En Çok Kadin Istihdami Saglayan 100 Firma gibi 10 farkli kategoride degerlendiriyor, bu firmalarimizin basarisini kamuoyuyla paylasiyoruz. 81 ildeki tüm OSB sanayicilerimizi, her yil marka degeri daha da artan OSB Yildizlari Arastirmamiza basvurmaya davet ediyorum.”

OSB Yildizlari Arastirmasi’na son basvuru tarihinin 2 Eylül 2024 oldugunu hatirlatan Kütükcü, basvurularin https://osbyildizlari.osbuk.org/ adresinden yapilabilecegini sözlerine ekledi.

OSB Yildizlari Arastirmasi Kategorileri söyle:

“2023 yili verilerine göre; OSB’lerde En Çok Satis Yapan Ilk 100 Firma, OSB’lerde En Çok Ihracat Yapan Ilk 100 Firma, OSB’lerde En Çok Istihdam Saglayan Ilk 100 Firma, OSB’lerde En Çok Kadin Istihdami Saglayan Ilk 100 Firma, OSB’lerde En Çok AR-GE Harcamasi Yapan Ilk 50 Firma.

2022-2023 yili degisimine göre; OSB’lerde Satisini En Çok Artiran Ilk 100 Firma, OSB’lerde Ihracatini En Çok Artiran Ilk 100 Firma, OSB’lerde Istihdamini En Çok Artiran Ilk 100 Firma, OSB’lerde Kadin Istihdamini En Çok Artiran Ilk 100 Firma, OSB’lerde AR-GE Harcamasini En Çok Artiran Ilk 50 Firma.”
Kaynak: İHA