Flamingolardan Görsel Sölen

Aydin’in Kusadasi ilçesi ile Izmir’in Selçuk ilçesine sinir olusturan Pamucak’taki sazlik alanlar, dogadaki nadir kus türlerinden olan flamingolara ev sahipligi yapiyor. Halk arasinda ’Alli Turna’ olarak da bilinen pembe renkli flamingolarin bölgedeki beslenme görüntüleri de görsel bir sölen sunuyor.

Flamingolardan Görsel Sölen


Ege Bölgesi kiyilarinda, bahar yagmurlarinin etkisiyle sazlik alanlardaki su seviyeleri yükseldi. Su kuslarinin beslenmesine elverisli sartlarin olusmasiyla beraber Kusadasi ile Selçuk arasinda kalan Pamucak’taki sulak alanlara, flamingolar gelmeye basladi.

Göz alici pembe tüylere ve siyah kanat uçlarina sahip olan flamingolarin beslenme görüntüleri ise seyrine doyumsuz manzara olusturdu. Kanat açikliklari 2 metreye kadar ulasan ’Alli Turnalar’, diger su kuslarindan farkli olarak tuzlu sularda da yasayabiliyor. Ince uzun bacaklari ve egri boyunlariyla da dikkat çeken flamingolar, toplu halde belenirken çikardiklari seslerle de dikkat çekiyor. Bölgeyi evleri olarak benimseyen flamingolar, sucul omurgasizlarla besleniyor.
Kaynak: İHA