Erzurum'da Yagmur Etkili Oldu

Erzurum’da ögleden sonra etkili olmaya baslayan saganak yagis hayati olumsuz sekilde etkiledi.

Erzurum'da Yagmur Etkili Oldu
Erzurum’da bu gün zaman zaman dolu seklinde etkili olan yagis vatandaslara zor anlar yasatti. Kent merkezinde yagislardan dolayi zaman zaman küçük çapli kazalar olurken su baskinlarina karsi belediye ekipleri alarma geçti.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlügü Bölge Tahmin ve Erken Uyari Merkezi, devam eden yagislar konusunda vatandaslari bir kez daha uyardi.

Erzurum, Ardahan ve Çevreleri ile Erzincan’in dogusunda kuvvetli yagislarin olacagi ifade edildi. Yapilan açiklamada, ‘Bu gece saatlerinden itibaren (13.05.2024) pazartesi aksam saatlerine kadar Erzurum, Ardahan ve çevreleri ile Erzincan’in dogusunda yerel kuvvetli saganak ve gök gürültülü saganak yagis bekleniyor. Yagislarin; Erzincan, Erzurum ve Ardahan’in yüksek kesimlerinde karla karisik yagmur ve kar seklinde olacagi tahmin ediliyor. Ani sel, su baskini, yildirim, yerel dolu yagisi, ani kuvvetli rüzgar ve kisa süreli firtina, yüksek ve daglik kesimlerde buzlanma ve don olayi ile ulasimda aksamalar gibi olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olunmalidir” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA