Para Faize Gidiyor Emlak Satislari Düstü
Artan emlak fiyatlari, emlak satislarini düsürdügü için vatandaslar kadar müteahhitleri de endiselendiriyor.

“Sivas’ta müstakil ev fiyatlari 8 milyona ulasti”
Aslan, Sivas’ta müstakil ev fiyatlarinin 8 milyona ulastigini ifade ederek, “Gönül istiyor ki iyi bir evde oturayim. Hatta güvenli, müstakil villa olsun istiyor. Fakat istek artinca fiyat artiyor. Su anda bu artan maliyetlere baktigimiz zaman Sivas’ta da villa fiyatlari yaklasik 8 milyona ulasti. Bu rakamlarda herkesin karsilayabilecegi rakamlar degil. Bankalardan da kredi olmayinca bu parayi nakit verecek müsteri olmuyor” Ifadelerini kullandi.
“Para faize gidiyor”
Aslan, parasi olan vatandaslarin da parasini konuta yatirmak yerine faize yatirmayi tercih ettiklerini vurgulayarak, “Nakit verecek müsteriye de bakiyorsunuz diyelim 7-8 milyon lirasi var. Faiz hassasiyeti yoksa parasini bugün bankaya koysa 500 - 600 bin lira para aliyor. Simdi bu durumda parayi vermesini zorlastiriyor. Dogal olarak bu talep bir yerde parasi olmayan için kredi olmadigi için duruyor. Parasi olan için de para çok kiymetli. Baska ne yapabilirim diye bir kenarda bekliyor. O yüzden aslinda talep yok demek bu çerçevede daha dogru daha isabetli olur” seklinde konustu.
“Alanda satanda mustarip”
Aslan gelinin noktadan alicinin da saticinin da mustarip oldugunu ifade ederek sunlari söyledi.
“Ürünün fiyatinin artmasindan dolayi vatandas mustarip ama satan tüccar da mustarip. Her zaman satici sattigi malin maliyetini uygun mal edip düsük fiyata satmak ister. Maliyet artislarindan kesinlikle bizim sektördeki meslektaslarimiz memnun degil. Daha uygun maliyetlerin olmasini enflasyonun düsmesini, dairelerin ucuzlamasini en çok isteyenler müteahhitlerdir. Yani vatandas çok istiyor gibi görünüyor ama emin olun onun on kati istek müteahhitlerdedir. Biz daha uygun olmasini isteriz. Aslinda müteahhitler vatandasi uygun fiyatli ev sahibi yapmak istiyor” dedi.
“Müstakil evde yasamakla bir apartmanda yasamak ayni degil”
Sivasli vatandaslar ise müstakil evlerin daha güzel ve güvenilir oldugunu belirterek, “insanlar artik sehir merkezinden uzaklasmak ve müstakil evlerde yasamak istiyorlar. Müstakil bir yasamakla bir apartmanda yasamak ayni seyler degil” dedi.
