Ugur Okullari Global Schools Oldu

Birlesmis Milletler’in sürdürülebilir kalkinma hedeflerini temel alan Ugur Okullari, Global Schools Akreditasyon programina dahil oldu. Ugur Okullari Genel Müdürü Mustafa Çakir, “ Ögretmen ve ögrencileri sürdürülebilirlik projelerine tesvik edecegiz. Böylece farkindaligi ve empati yetenegi yüksek bir nesil yetistirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Ugur Okullari Global Schools Oldu
Ugur Okullari, akademik basarinin yani sira sosyal sorumluluk bilinciyle donanmis bireyler yetistirmek hedefiyle Global Schools Akreditasyon programina katildi.

Sürdürülebilir kalkinma projelerine odaklanilmasini tesvik ederek, küresel is birligiyle ögrenci ve ögretmenlerin gelecegi insa etmesi desteklenecek. Program sayesinde ögrencilerin, çevrenin toplum ve ekonomi üzerindeki etkilerini anlamalari ve çözüm odakli düsünmeleri amaçlaniyor. Ögretmenlerin de sürdürülebilirlik egitiminde rehberlik etmesi saglanacak. Ugur Okullari, 45 akredite kampüsüyle, 1600 sirketin yer aldigi güçlü bir aga sahip Global Schools Akreditasyonu kapsaminda basarili projelere burs ve destek saglayacak.

‘’Farkli cografyalarda yer alan egitimciler ve gençleri bulusturabilecegiz”

Mustafa Çakir, ögrencilere sadece iyi Ingilizce edindirmenin disinda, farkindaligi ve empati yetenegi yüksek bir nesil yetistirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Ögrencilerine ve hatta ögretmenlere deger katacagina inandiklari çalismalarini bir akreditasyon ile taçlandirmalarina imkan saglayacak Global Schools akreditasyon programinin benimsemis olduklari prensiplere uygun oldugunu belirten Çakir “Global Schools Akreditasyonu ile birlikte, okullarimizda uygulamakta oldugumuz ders müfredatlarimiz, projelerimizin sistematik bir çati altinda toplanmasini saglayacagiz. Ayrica uluslararasi bir networke dahil olarak yaptigimiz bu kiymetli çalismalari dünyanin farkli cografyalarinda yer alan egitimciler, yöneticiler, sirketler ve gençlerle bulusturabilecegiz ‘’ diye konustu.

56 yildir oldugu gibi egitime yön vermeye devam edecegiz

Türkiye’de ilk defa 45 kampüsün akreditasyonunu es zamanli sekilde alinmasinin heyecanini yasadiklarini dile getiren Çakir sunlari söyledi: “Ögrencilerimizin ve ögretmenlerimizin emeklerinin dünyanin prestijli kolej ve üniversiteleri tarafindan daha da taninir olmasini saglayacagiz. 45 kampüsümüzle, ilk defa bu akreditasyonun es zamanli sekilde alinmasi basarisini gerçeklestiriyoruz. 56 yildir oldugu gibi ülkemizin egitim uygulamalarina yön vermeye devam edecegimize inancim tamdir. ‘’
Kaynak: İHA