Samsat'ta Birlik Meclis Toplantisi Yapildi

Adiyaman’in Samsat ilçesinde Köylere Hizmet Götürme Birliginin 1. olagan meclis toplantisi yapildi.

Samsat'ta Birlik Meclis Toplantisi Yapildi
Samsat Kaymakami Süleyman Bakan baskanliginda, Kaymakamlik Konferans Salonunda gerçeklestirilen toplantiya Birlik Müdürü Fahrettin Çelik ve Ilçe Özel Idare Müdürü Hasim Uçar’in yani sira birlik meclis üyeleri katildi.

Ilk olarak iki yil görev yapmak üzere iki divan katibinin seçimi yapildi. Bu seçim sonucunda Il Genel Meclis Üyeleri Osman Deniz ve Nuri Kustepe meclis divan katibi olarak seçildiler.

Daha sonra bir yil görev yapmak üzere dört encümen üyesinin seçimine geçildi. Yapilan gizli seçimde Kustepe Köyü Muhtari Ahmet Kustepe ve Ovacik Köyü Muhtari Bahattin Ertan 17’ser oy alarak bir yil görev yapmak üzere asil üye olarak seçildi.

Yapilan seçimlerden sonra 2023 yili kesin hesaplarinin incelenmesine geçildi. Kesin hesap cetvelleri olan; bütçe giderleri kesin hesap cetveli, bütçe gelirleri kesin hesap cetveli, Aralik 2023 ayi sonu itibariyle genel mizan tablosu, bilanço ve muhasebe yetkilisine ait liste üzerinde gerekli inceleme ve görüsmeler yapilarak oylamaya sunuldu. Yapilan oylamada 2023 yili kesin hesabi oybirligi ile kabul edildi.

2024 Yilinda yapilacak çalismalar ile ilgili olarak yapilan degerlendirmede yol, su ve altyapi hizmetlerinin araliksiz devam edecegi belirtildi. Muhtarlarin söz alarak ihtiyaç ve talepleri iletmesi ve Kaymakam Süleyman Bakan’in tesekkür konusmasi ile toplanti sona erdi.
Kaynak: İHA