Mut'ta Ilaçlama Çalismasi

İçel Büyüksehir Belediyesi Mut Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Baskanligi ekipleri, vatandaslarin yaz aylarini rahat geçirebilmesi adina ilaçlama çalismalarina devam ediyor.

Mut'ta Ilaçlama Çalismasi
Tam donanimli araçlari ile sorumluluk sahasinda bulunan cadde, bulvar, refüj ve parklardaki tüm yesil alanlari ilaçlayan ekipler, gece boyunca da mesai yaparak ilaçlama faaliyeti gerçeklestiriyor. Ekipler, sicakliklarin artmaya basladigi andan itibaren ilaçlama çalismalarina hiz verdi. Gündüz ve gece olmak üzere iki vardiya olarak ve haserenin türüne göre süren ilaçlama çalismalari, vatandaslarin yaz aylarini rahat geçirmesini sagliyor. Gündüz saatlerinde larva, rezidüel (hasere) ve yesil alan ilaçlamasi yapan ekipler, gece boyunca da uçkun ilaçlamasi yapiyor. Ilaçlama konusunda dogal hayat ve biyolojik dengeyi göz ardi etmeden hareket eden ekipler, haserelerin üreme alanlarinda Dünya Saglik Örgütü tarafindan önerilen ve Saglik Bakanligi tarafindan ruhsatlandirilan ilaçlar ile bilimsel programlar uygulayarak yapiyor.

İçel Büyüksehir Belediyesi Mut Çevre Koruma ve Kontrol Daire Baskanligi Koordinasyon Müdürü Ferruh Bas, ilaçlama birimi olarak yilin 12 ayi larva ve sivrisinek mücadelesine devam ettiklerini belirterek, "Bizim kis aylarinda yaptigimiz larva mücadelemiz yazinki sinek popülasyonunun azalisinda etkili oluyor. Ondan dolayi ekiplerimizle sahada yilin 12 ayi fosseptiklerde, lagimlarda, bodrumlarda, menfezler gibi bazi kaynak noktalarimizda larva ve yumurta mücadelemiz sürüyor” dedi.

Yaz aylarinda bu çalismalarin daha da hizlandigini aktaran Bas, “Hava sicakligi arttikça sivrisineklerin yumurtadan çikis, pupadan çikis süreleri kisaliyor, bizim ilaçlama döngülerimiz de haliyle hizlaniyor. Vatandaslarimiz rahat olsun. Sivrisinek, yakagan, mucuk ve diger haserelerle gerekli mücadeleleri yapiyoruz" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA