Mersinliler 'Hello Mersin' Ile Dil Ögreniyor

İçel’de yabanci dil alaninda kendini gelistirmek isteyenler, İçel Büyüksehir Belediyesince hayata geçirilen ’Hello İçel’ ile dil ögreniyor.

Mersinliler 'Hello Mersin' Ile Dil Ögreniyor
Sosyal Hizmetler Daire Baskanligi bünyesinde 12 ayri grubun Ingilizce dersi aldigi ’Hello İçel’de 316 ögrenci, yabanci dile karsi tabulari yikiyor ve kendilerini dünyaya açiyor. Ücretsiz kulübe katilmak isteyen vatandaslar, ’mercek.mersin.bel.tr’ adresinden ya da ’Alo 185’ hattindan basvurularini yapabiliyor.

Drama, dil oyunlari, sunumlar ve grup çalismasi gibi birçok etkinlik sayesinde hem eglenip hem ögrenmeyi amaçlayan kulüpte, vatandaslar daha akici ve özgüvenli bir iletisimin kapilarini araliyor. Dil ögrenmenin yani sira, dil kulüplerine de ev sahipligi yapan ‘Hello İçel’, dil alaninda kendini gelistirmek isteyen İçellileri bulusturuyor. Sosyal Hizmetler Daire Baskanligi bünyesindeki kulübe katilmak isteyen vatandaslar, ’mercek.mersin.bel.tr’ adresinden ya da ’Alo 185’ hattindan basvurularini yapabiliyor.

“Dil ögrenmek isteyenlerin karsisinda bir bariyer var ve bunlarin yikilmasini istiyoruz”

Açildigi günden bu yana çok keyifli bir kurs süreci geçirdiklerini belirten ’Hello İçel’de Ingilizce Ögretmeni Basak Çelik, egitimlerin 10 aydir sürdügünü kaydetti.

Toplamda 12 grubun egitim aldigini kaydeden Çelik, 316 katilimci oldugunu belirtti.

Konusma becerilerinin gelistirilmesi için dil oyunlari, aktiviteler, drama, tiyatro gibi pek çok metodu kullandiklarini söyleyen Çelik, “Sikici bir ders ortamindan çok uzaktayiz. O yüzden burada katilimcilarin daha hevesli bir sekilde dil ögrenmelerini gelistiriyoruz” dedi.

’Hello İçel’ kurslarinin tamamen ücretsiz oldugunu belirten Çelik, “Burada ögrencilerimizi daha özgüvenli kilarak, yabanci dili dogru ve akici konusmalarini amaçliyoruz. Dil ögrenmek isteyenlerin karsisinda bir bariyer var ve biz bunlarin yikilmasini istiyoruz. O yüzden bu imkani sunuyoruz. Eglenerek, gülerek, sohbet ederek, her hafta farkli konularda konusarak, dünya gündeminden bahsederek dil ve konusma becerilerini gelistiriyoruz” diye konustu.



“Insanlara bir seyler katmak büyük bir mutluluk”

Kursa gelmek isteyen kisilere mülakat yaptiklarini söyleyen Ingilizce ve Almanca Ögretmeni Figen Kundak, “Gelen ögrencilerimiz ya da yetiskinlerimiz, ‘Anlayabiliyorum ama konusamiyorum’ diyor. Biz onlari özgüvenle yetistirmeye çalisiyoruz. Sohbet ediyor, soru cevap yapiyor, oyun etkinlikleri hazirliyor ve daha birçok aktivite yapiyoruz. Kendilerini ders ortaminda degil de daha çok sohbet ortaminda hissediyorlar. Onlara bir seyler katmak ayrica bir mutluluk. Ögrencilerimizden istikrar istiyoruz ki en önemli nokta bu” ifadelerine yer verdi.

“Özgüvenim yoktu ama burada açilmaya basladim”

Kursun çok eglenceli geçtigini söyleyen lise ögrencisi Senanur Döldös, Ingilizce oyunlar oynayarak kendilerini hizla gelistirdiklerini belirtti.

Okuldan çok daha farkli bir ortam oldugunu belirten Döldös, “Burasi Ingilizce için çok iyi, bana çok sey sey katti. Konusurken çok özgüvenim yoktu ama burada açilmaya basladim. Çünkü insanlarla konusmam gerekiyor. Konusma kulübü oldugu için de kendimi ifade etmem gelisti. Buraya geldikçe hem sosyallesmis oldum hem de kendi kariyerime çok sey kattim” seklinde konustu.

Kaynak: İHA