Durak Tekstil Isçileri 83 Gündür Grevde

Öz Iplik Is Sendikasi’na üye olan Durak Tekstil isçileri, isveren tarafindan baski görmelerinin ardindan 6 kisi de isten çikarildi. 83 gündür fabrika önünde grev yapan isçilere Öz Iplik Is Sendikasi destek verdi.

Durak Tekstil Isçileri 83 Gündür Grevde
Bursa’da Durak Tekstil isçileri yaklasik 8 ay önce Öz Iplik Is Sendikasi’na üye olmaya basladi.

Isveren tarafindan sendikaya üye olmamalari konusunda baski gören isçiler daha sonra da isten çikarildi. Isten çikarilan 6 isçi ve sendika üyeleri, fabrika kapisi önünde greve basladi.

Yaklasik 83 gündür grevde olan isçilere Öz Iplik Is Sendikasi fabrika önünde basin açiklamasi yaparak destegini dile getirdi.

“Çalisanlarin, sendikaya üye olma özgürlügüne saygi gösterilmeli”

Durak Tekstil önünde basin açiklamasi gerçeklestiren Öz Iplik Is Sendikasi Genel Baskani Rafi Ay, “Durak Tekstil isçileri, yaklasik 8 ay önce sendikamiz Öz Iplik Is’e üye olmaya basladi.

Isçilerin sendikamiza üye olmasindan haberdar olan isveren ve isveren vekilleri tarafindan isçilere baski yapildi. Isçilerin anayasal, sendikal hak ve özgürlükleri engellendi. Ardindan 6 isçi arkadasimiz isten çikarildi. Hem de ahlak ve iyi niyet kurallarina uymayan haller sebebiyle isten çikarildi. Buradan Durak isverenine sesleniyoruz, biz bu akil disi, vicdan disi baskilari durduracagiz. Isçinin hakkini alacagiz. Çalisma hayatinin reel dinamikleri ve yasalar disinda araya koymaya çalistiginiz yollarla, hak mücadelesinin önüne geçemeyeceksiniz. Durak Tekstil isçileri yalniz degil. 60 milyon üyeyi temsil eden IndustriAll Küresel Sendika Federasyonu, 7 milyon isçiyi temsil eden IndustriAll Avrupa federasyonu, 850 bin üyesiyle HAK-IS, 43 bini askin üyesiyle Öz Iplik Is Sendikasi buradaki emekçilerin yaninda. Burada isçiler sendikal özgürlügünü kullanacak. Firmanin Uluslararasi satis agi dört kitaya yayilsin. Ürünlerdeki kaliteden övünerek bahsedilsin. Fakat emekçilere baski yapilsin, yok öyle bir dünya. Kalite devamliligini emekçiler saglar. Büyüme, markalasma emekçilerin katkisiyla olur. Emekçileri yok sayarak, müsteri odakli bir çözüm, üretemezsiniz. Haksiz ve karalayarak çikardiginiz isçilerin ahi, sizi tökezletmeden bu isçiler bir an önce islerine dönmeli. Çalisanlarin, sendikaya üye olma özgürlügüne saygi gösterilmeli. Bugün Öz Iplik Is Baskanlar Kurulu olarak, tüm teskilatimizla buradaki emekçilere destek olmak için buradayiz. Hep yanlarindaydik, her zamanda yanlarinda olacagiz. Biz hukuki olarak her türlü girisimi yaptik. Isveren haksizliklarin hesabini hukuk önünde verecek. Bizim buradan ayrilacagimizi düsünenler, yaniliyor. Bu isçiler, isbasi yapana kadar buradayiz. Buraya, sendika girene kadar buradayiz. Buradan Durak Tekstil isçilerine de sesleniyoruz, birleserek kazanacagiz. Birleserek sesimizi daha gür çikaracagiz. Birleserek hakkimizi alacagiz. Sendikal haklarimizi ancak toplu sözlesme ile alabiliriz. Onun için sendika üyeliklerimizi bir an önce tamamlayalim. Bekleyisteki isçilere destek olan herkese gönülden tesekkür ediyoruz. Inaniyoruz bir gün emek kazanacak” seklinde konustu.

Kaynak: İHA