Datça'da Motosiklet Sürücülerine 'Kask' Dagitildi

Mugla’nin Datça ilçesinde Trafik Haftasi etkinlikleri çerçevesinde Datça Kaymakaminin da katilimi ile motosiklet sürücüleri Kask takmalari konusunda uyarida bulunulurken, kaski olmayan sürücülere Kask hediye edildi.

Datça'da Motosiklet Sürücülerine 'Kask' Dagitildi
Trafik Haftasi etkinlikleri çerçevesinde Datça’da motosiklet kullaniminin yogun olmasi nedeniyle Esnaf Odasi ve Soförler Odasi’nin katkilari ile alinan motosiklet kasklari Datça Kaymakami Murat Atici, Garnizon Komutani Hava Binbasi Ersan Simsek, Jandarma Komutani Yüzbasi Oguz Kapusuz ve Ilçe Emniyet Amiri Gökhan Madendere tarafindan Datça’nin en islek caddesinde kaski bulunmayan motosiklet sürücülerine Kask dagitildi.

Kaski bulunmayan motosiklet sürücülerine Kask dagitan Datça Kaymakami Murat Atici, “Datça ilçemiz bildiginiz gibi bir turizm kenti. Burada motosiklet kullanimi çok fazla. Bunun farkina vardik. En basit örnek kisa mesafe oldugu için ekmek almaya gidiyorum gibi gerekçelerle kasksiz dolasiyorlardi. Biz de kampanya düzenledik. Esnaf Odasi Baskanligimiz ve Soförler Odasi Baskanligimizin katkilari ile vatandaslarimiza kask dagitiyoruz. Insanlari cezalandirmak istemiyoruz ama Allah korusun bir anlik dalginlikla kaza ile can kayiplarina sebebiyet verebiliyor, engelli kalmalarina sebebiyet verebiliyor. Bu nedenle bunlarin önüne geçebilme için kask dagitiyoruz. Datça halkimiz Insallah kasksiz motosiklet kullanmayacak ve vatandaslarimiz mutlu olacaklar. Insallah kasksiz motor kullanilmayan bir Datça diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA