Baskan Topuz'dan Engelliler Haftasi Mesaji

Milas Belediye Baskani Fevzi Topuz, 10-16 Mayis tarihleri arasinda gerçeklestirilen Engelliler Haftasi nedeniyle yayimladigi mesajinda, haftanin engelli bireylerin toplumda hak ettikleri saygi ve degeri görmeleri için önemli bir firsat oldugunu açikladi.

Baskan Topuz'dan Engelliler Haftasi Mesaji
Baskan Topuz mesajinda, “Bu hafta, toplumumuzda engelli bireylerin yasadigi zorluklara dikkat çekmek ve onlarin karsilastigi engelleri kaldirmak için farkindalik olusturmamiza da imkân saglayacaktir. Toplumumuzun önemli bir parçasi olan engelli bireylerimizin hak ettigi saygi ve destegi almasi, engelli bireylerimizin yasadigi zorluklari anlamak ve onlara yardimci olmak her birimizin sorumlulugudur.

Her yil 10-16 Mayis tarihleri arasinda gerçeklesen Engelliler Haftasi’ni, engelli vatandaslarimizin yasadigi güçlükleri anlamak ve onlara destek olmak için bir firsat olarak görmeli, onlarin ihtiyaçlarini karsilamak ve hayatlarini kolaylastirmak için elimizden geleni yapmaliyiz. Engelli bireylerin toplumumuzun birer parçasi olduklarini unutmamali ve onlara karsi her daim anlayisli ve saygili olmaliyiz. Ve özellikle unutmamaliyiz ki; engelli bireylerimizi sadece hafta kapsaminda hatirlamamali, onlara engelsiz alanlar sunarak yasam alanlarini genisletmeliyiz. Onlarin yasadigi zorluklari anlamak ve onlarla dayanisma içinde olmak, toplumumuzun daha kapsayici ve adaletli bir yer olmasini saglayacaktir. Bu duygu ve düsüncelerle engelli vatandaslarimiza sevgi, saygi ve destek dolu bir hafta diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA