Motor Tutkunlarinin Bitlis Turu

Motosiklet tutkunlari dünya ve Avrupa’da 50 ülkeyi gezdikten sonra rotalarini Bitlis’e çevirdiler.

Motor Tutkunlarinin Bitlis Turu
Motosiklet tutkunlari, rotalarini çevirdigi Dogu Anadolu Bölgesi ve Güneydogu Anadolu Bölgesi turu kapsaminda Bitlis’e gelerek Van Gölü kiyisinda mola verdiler. Motosiklet tutkunu 9 kisilik ekip, Antalya’dan hareket ederek Kapadokya, Kemaliye, Ovacik, Tunceli, Bingöl ve Mus’u dolastiktan sonra Bitlis’e geldi. Van Gölü’nün Tatvan sahilinde mola veren ve hatira fotograflari çektiren motosiklet tutkunlari, Ahlat ile Adilcevaz ilçelerini dolastiktan sonra Van’a hareket edecek.

Motosikletle yaklasik 50 ülkeyi gezdiklerini ifade eden ekip sorumlusu Derya Tezis, “Bu kez de Dogu Anadolu ve Güneydogu Anadolu bölgelerini gezmekteyiz. Su anki rotamiz Antalya’dan baslayip Kapadokya, Kemaliye, Ovacik, Tunceli, Bingöl, Mus, Bitlis ve Van seklindedir. Hakkari ve Sirnak sonrasi dönüs yapacagiz. Toplamda 70 kisilik bir ekibiz ve bu seyahatimize 9 kisi olarak katildik. Bu tur kapsaminda 3 bin 500 kilometre yol yapacagiz. Mevsim itibariyla yesile bürünen Bingöl ve Mus ovasina hayran kaldik. Keban Baraji ve çevresi çok güzel. Su an Tatvan’dayiz ve Ahlat ile Adilcevaz sonrasi Van’a gidecegiz. Burasi çok güzel, yesil ovalar ve daglarda kar var halen. Türkiye’nin dogusu ayri güzel, güneyi ayri güzel, kuzeyi ayri güzel. Burada motorcularin tercih ettigi çok güzel virajlar var ve herkese tavsiye ediyorum” dedi.

Mola sonrasi Tatvan sahil yolunda tur atan motosikletli grubu Van Gölü çevresini dolasarak Van’a, ardindan da Hakkari’ye dogru yol alacaklar.
Kaynak: İHA