KO-MEK'te Ilk Sergi Kartepe Ile Basladi

KO-MEK kursiyerlerinin el emegi göz nuru eserlerinin yer aldigi ilçe sergileri bu yil Kartepe ilçe sergisiyle basladi.

KO-MEK'te Ilk Sergi Kartepe Ile Basladi
Kocaeli Büyüksehir Belediyesi Meslek ve Sanat Egitim Kurslari (KO-MEK), bahar aylarinda düzenledigi geleneksel ilçe sergilerine basladi.

Kursiyerlerin bir yil boyunca ürettigi el emegi göz nuru ürünler ilk olarak Kartepe’de vatandaslarla bulusmaya basladi.

Ilk sergisini Kartepe’de açan KO-MEK, sergiledigi el emegi göz nuru ürünlerle ziyaretçilerden tam not aldi.

Programda Köseköy Kurs Merkezi kursiyerlerinden Emel Kondul konusma gerçeklestirdi. Emekli olduktan sonra kendisini boslukta hissettigini belirten Kondul, "KO-MEK benim için ikinci bir hayat oldu. Burada ögrendiklerimle adeta kendime emeklilik sonrasi ikinci meslek edindim. KO-MEK sayesinde hayat boyu ögrenme ve sosyallesme imkâni buldum. Bize bu imkani saglayan Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskanimiz Tahir Büyükakin’a ve ekip arkadaslarina çok tesekkür ediyoruz" dedi.



"Çok büyük bir organizasyon"

Kartepe Belediye Baskani Mustafa Kocaman, "Yillardir bu sergileri geziyorum. Bu sergiler beni ve Kartepe’yi yaz geliyor hissiyatina sokuyor. KO-MEK sergileri gerçekten basli basina çok büyük bir organizasyon. Emegi geçen tüm kursiyerlere tesekkür ediyorum” dedi.

KO-MEK kurslarinin önemine deginen Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Büyükakin ise "Kursiyerlerimiz buralarda sadece egitim almiyor. Ayni zamanda KO-MEK bohçasi ile evlenecek kizlarimiza çeyiz destegi, KO-MEK vefasi ile ihtiyaç sahiplerine destek olmak gibi birçok sosyal sorumluluk projesi gerçeklestiriyor. Sizlerden özel bir ricam var. Çevrenizde sosyal duyarliliga muhtaç insanlari bizlere bildirin, biz de gereken destegi saglayalim. Sizler KO-MEK ile birlikte sosyal sorumluluk projeleri gerçeklestirerek, toplumun hassasiyetlerine destek olabilirsiniz. Bu kentte kimsesiz kalmasin. Kimsesizlerin sizin adina kimsesi olmasi için çalisiyoruz" ifadelerini kullandi.

Konusmalarin ardinda KO-MEK bohçasi yakinda dügünü olacak nisanli kursiyere hediye edildi. Ardindan Kartepe ilçesindeki KO-MEK sergisi kurdele kesilerek açildi. Açilisin ardindan protokol mensuplari hep birlikte sergi alanini gezerek, el emegi göz nuru ürünleri inceledi.
Kaynak: İHA