Isçiler 1 Mayis'ta Da Çalisiyor

Adana’da 1 Mayis Emek ve Dayanisma Günü olmasina ragmen bazi isçiler ekmek parasi için çalismaya devam ediyor.

Isçiler 1 Mayis'ta Da Çalisiyor
Tüm Türkiye’de 1 Mayis Emek ve Dayanisma Günü nedeniyle birçok etkinlik düzenlenirken, Adana’da birçok isçi ülke ekonomisine katki sunmaya devam ediyor. Kimileri firinda ekmek üreterek vatandaslara hizmet verirken kimileri tarlada hasat yapiyor, kimileri de park ve caddelerde ürün satarak ekonomiye katki sunuyor.

“Bizim durma sansimiz yok”

Ekmek parasini firinda ekmek üreterek kazanan firinci esnafindan Salih Gülagaci, Ihlas Haber Ajansi’na konustu.

Gülagaci, gerçek isçilerin 1 Mayis’ta dahi çalistigini vurgulayarak, “Insan vücudunda kan dolasimi durursa insan ölür. Isçiler durursa da dünya durur. Bugün gelisen dünyada ne kadar çaga ayak uydurmaya çalissak da isçiler isi bitiriyor. Isçilere alin teri kurumadan hakkini ödeyelim. Bizim bayramimiz isimiz bitince. Hizmet sektörü oldugumuz için bizim durma sansimiz yok. Çalismaya devam” ifadelerini kullandi.

“Bizim bayramimiz hasat bittikten sonra”

Tarlada çalisan Yilmaz Deme (30), “1 Mayis’ta isimizin basindayiz. 1 Mayis Isçi Bayrami ama bizler bu kadar bu tarlalara emek veriyoruz o nedenle tatil yapamiyoruz. Gerçek isçiler her zaman sahada. Bizim iznimiz, bayramimiz hasat bittikten sonra” dedi.



“Masa basi is yapanlar 1 Mayis’ta izinli”

Dönerci esnafindan Samet Eker ise, “Bize 1 Mayis yok. Izin günlerimiz haftada 1 gün. Normal günlerdeki gibi isimizin basindayiz. Özel günler daha yogun oluyor, bizim gibi çalisanlar izin yapmiyor. Devlet memurlari, masa basi is yapanlar 1 Mayis’ta izinli. Bizler hep çalisiyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA