Dereler Dron Ile Ilaçlandi

Samsun Büyüksehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Baskanligi tarafindan, vatandaslarin saglikli bir yaz dönemi geçirmesi amaciyla dere yataklarinda vektörlere karsi ilaçlama çalismalari dronlarla gerçeklestiriliyor.

Dereler Dron Ile Ilaçlandi
Büyüksehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Baskanligi tarafindan vektörlerle mücadele çalismalari sürdürülüyor. Bu kapsamda Veteriner Isleri Sube Müdürlügü Ilaçlama Birimi tarafindan belirli periyotlarda dere yataklarinda vektörlere karsi ilaçlama çalismalari yapiliyor. Son olarak Mert Irmagi ve Kürtün Deresi’nde ekipler tarafindan dron ile ilaçlama çalismalari gerçeklestirildi.

Biyolojik ilaçlarin kullanildigi mücadele çalismalarinin yaz sonuna kadar yogun bir sekilde gerçeklestirilecegi belirtildi.

“Vektörlerle mücadele çalismalarimiz yil boyunca yapiliyor”

Kentte vatandaslarin hayat kalitesini artirmak için her alanda çalismalar gerçeklestirdiklerini belirten Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Halit Dogan, “Samsun Büyüksehir Belediyesi olarak, sehrimizin saglikli bir çevreye sahip olmasi için sürekli olarak çalismalarimizi sürdürüyoruz. Vektörlerle mücadele çalismalarimiz yil boyunca yapiliyor. Yaz dönemi öncesinde çalismalarimizi daha da yogunlastirdik. Samsun Büyüksehir Belediyesi olarak, vatandaslarimizin sagligini korumak ve yasam konforunu artirmak için çalismalarimizi her alanda araliksiz sürdürmeye devam edecegiz” dedi.

Kaynak: İHA