Ardahan'da 1 Mayis Kutlamalari

Ardahan’da 1 Mayis Emek ve Dayanisma Günü dolayisiyla, bazi sendika ve sivil toplum örgütü üyeleri Kaptanpasa Mahallesi’ndeki Milli Egemenlik parkinda bir araya geldi.

Ardahan'da 1 Mayis Kutlamalari
HAK-IS Ardahan Il temsilcisi Serhat Yildiz ve sendika üyeleri, 1 Mayis Emek ve Dayanisma Günü dolayisiyla parka bulunan Atatürk Aniti’na çelenk birakti. Anita çelenk birakan ve grup adina açiklama yapan Yildiz, saglik, is, ekmek, güvenli ve güvenceli istihdam, refah dolu yarinlar ve güçlü gelecek için taleplerini yine meydanlardan yüksek sesle haykirdiklarini söyledi.



Yildiz, ’’48 yildir emegimizin ve alin terimizin hakki için, hayat pahaliligi ve yoksullukla mücadele edilmesi için meydanlardayiz. 76 yildir Siyonist Israil’in Filistin topraklarinda yaptigi katliam, isgal ve zulmü tüm dünyaya haykirmak ve yasanan zulümlerin sona ermesi için uluslararasi topluma çagrida bulunmak için alanlardayiz. Hak-Is olarak Siyonist Israil ve katil Netenyahu’nun uluslararasi hukuk önünde en agir sekilde cezalandirilmasini istiyoruz. Soykirima karsi sessiz kalan Avrupa birligi, ABD ve onun kuklalarini nefretle kiniyor ve lanetliyoruz. Basta Islam Isbirligi teskilati olmak üzere, Arap Birligi ve pek çok sözde Islam ülkesini yeterli tepki ve destek vermedikleri için kiniyoruz. Yaziklar olsun onlara diyoruz. Uluslararasi toplumu Filistin’de yasanan zulme karsi harekete geçmeye davet ediyoruz. 1 Mayis Uluslararasi Birlik, Mücadele ve Dayanisma Günü’nde HAK-IS olarak, Filistin topraklarinda akan kanin ve katliamlarin durdurulmasi, Gazze’de onurlari için, Özgür Filistin için, canlari pahasina mücadele eden Filistinli kardeslerimizin insan haklarinin saglanmasi için tüm dünyayi ve tüm dünya emekçilerini mücadele etmeye ve birlik olmaya davet ediyoruz. Siyonist Israil Devleti tarafindan esir alinan bütün Filistinli isçilerin serbest birakilmasini talep ediyoruz. Baskenti Kudüs olan özgür ve bagimsiz Filistin devleti kuruluncaya kadar mücadele edecegimizi bir kez daha ilan ediyoruz. Filistin’de baris ve huzur ortaminin saglanmasini, Mescid-i Aksaya yönelik yapilan, en temel özgürlük olan ibadet özgürlügünü hedef alan bütün kisitlamalarin ivedilikle kaldirilmasini talep ediyoruz. Filistin halkina, gida, ilaç, su, gibi temel yasam gereçlerinin güvenli ve insani kosullar altinda ivedilikle ulastirilmasini talep ediyoruz. HAK-IS, mazlum ve magdur cografyalarda huzur ve barisin tesisi için sendikalarimiz ve isçilerimiz ile omuz omuza dayanismasini devam ettirecektir. “Filistin Için Haydi HAK-IS” diyoruz ve tüm teskilatimiza Kocaeli’den birlik, dayanisma ve yardimlasma çagrisinda bulunuyoruz’’ dedi.

Hak-Is’in ardindan ayni bölgede diger sivil toplum kuruluslari ve sendika üyeleri de kutlama yapti.
Kaynak: İHA