Antalya'da 1 Mayis Coskusu

Antalya’da 1 Mayis Emek ve Dayanisma günü binlerce kisinin katilimi ile kutlandi. Kortej sirasinda baslayan yagmura ragmen emekçiler, bayramlarini kutlamayi sürdürdü.

Antalya'da 1 Mayis Coskusu
1 Mayis Emek ve Dayanisma günü, Türkiye’nin dört bir yaninda oldugu gibi Antalya’da da büyük bir cosku içinde kutlandi. Disk, Türk-Is Birlesik Kamu-Is, KESK, Antalya Tabip Odasi ve TMMOB’un öncülügünde düzenlenen korteje yaklasik 5 bin kisi katildi.

Aydin Kanza Parki’ndan baslayan 1 Mayis korteji için sabahin erken saatlerinden itibaren yürüyüs güzergahi ve miting alaninda genis güvenlik önlemleri alindi. Alana giren vatandaslar Antalya Emniyet Müdürlügü’ne bagli polis memurlari tarafindan tek tek aramadan geçirildi. Davul ve zurnalar esliginde Aydin Kanza Parki’ndan yürüyüse baslayan çesitli siyasi parti, sendika ve STK’lara bagli binlerce kisi yaklasik 2 kilometrelik kortejin ardindan sloganlar esliginde Cumhuriyet Meydani’na geldi. Cadde üzerinde bulunan binalarin balkonlarindaki vatandaslar da ellerinde Türk bayraklari ile korteje katilanlara destek verdi. Kortej sirasinda baslayan ve kisa sureli etkili olan yagis nedeniyle vatandaslar islanmamak için pankart ve flamalarla kendilerini yagmurdan korumaya çalisti.
Kaynak: İHA