1 Mayista Onlar Çalismaya Devam Ettiler

Edirne’de 1 Mayis Emek ve Dayanisma Günü’nde, çiftçiler temizlik ve hizmet sektöründe bulunanlar çalismaya devam etti.

1 Mayista Onlar Çalismaya Devam Ettiler
1 Mayis isçi bayrami olmasina ragmen isçiler çalismasina devam etti. 1 Mayis isçi bayraminda devlet kurumlari tatil yaparken çiftçiler ,firinci, lokantaci ve diger sektörlerdeki isçiler çalismaya devam etti.

Ayçiçekleri için sabahin erken saatlerinde traktörle ilaç atmaya gelen Mehmet Ada havalarin yagisli gitmesi ile ayçiçekleri arasinda çikan yabani otlara ilaç atmaya geldigini belirtti.

Ada” bugün 1 mayis ama ilaç atmak zorundayiz erkenden geldim. 60 dönüm arazinin ilaçlamasi gerekiyor. 1 mayis ta olsa çalismak zorundayiz. is beklemez” dedi.

Baloncu bayram dolayisi ise çiktigini söyleyen balon saticisi Nihat Bozkaya "Bayram var ama is yok. Sabah 70 tane balonu aldik geldik fakat bu saatte oldu. Siftah dahi yapamadik” dedi.

Dönerci baloncu kuaförde tatil yok

Döner ustasi , 1 Mayis’in önceden beri var oldugunu ancak tatil yapmadiklarini ifade ederek, "Hizmet sektörü bayram yapamaz isimizin basindayiz" dedi.

Erkek kuaförü Güray Özsaygili, “1 Mayis tatili için bütün esnaf karari olursa ben iyi olur derim. Herkes bayram yapar ve zaten biz sabah baslayip aksama kadar çalisiyoruz. Tabi bir noktada çalismaya mecburuz" diye konustu

Abiye saticisi Sezen Belo “1 mayis memurlar için tatil , çalisanlar için degil bizler çalisiyoruz onlar tatil yapsin” dedi.

Kaynak: İHA