Aksaray'da Berberlerde Bayram Yogunlugu

Aksaray’da Ramazan Bayramina saatler kala yogunluk yasayan berberler geç saatlere kadar mesai yaparken, her berber dükkaninda günde yaklasik 200 kisi tiras oluyor.

Aksaray'da Berberlerde Bayram Yogunlugu
Aksaray’da berberlerde Ramazan Bayrami yogunlugu yasaniyor. Berberler yogunluga yetisebilmek için gece geç saatlere kadar hizmet veriyor. Her bayram öncesinde is yogunlugu yasayan berberlerin bu bayram öncesinde de yüzleri gülüyor. Bazi berberler randevu sistemiyle çalisirken, hafta boyunca her dükkanda günde yaklasik 200-250 kisi tiras ediliyor. Tiras olacak vatandaslar dört gün, hatta 1 hafta öncesinden randevu alarak bayram öncesinde yogunluga yakalanmamak için hazirlandi.

Bayram yogunlugunda günde 200 ila 250 kisiyi tiras ettiklerini belirten kalfa Ali Görgülü, "Müsterilerimizi agirliyoruz. Bayram arifesinin yogunluguna yine geldik. Bayram sabahinda ezana kadar devam ediyor yogunlugumuz. Son bir haftadir ayni tempoda çalisiyoruz. Herkesi tiras ediyoruz. Günde ortalama 50-55 kisiyi buluyor. Dükkanimizda mevcut olarak 4 kisiyiz. Günde 200 kisiye hizmet veriyoruz" dedi.

Bayram tirasina gelen Mustafa Sarikaya ise "Bayramimiz mübarek olsun. Allah nice nice bayramlar görmeyi nasip etsin. Herkes çoluguyla çocuguyla güzel bir bayram geçirsin insallah. Sirayi biraz zor buluyoruz, bekliyoruz maalesef. Sira bize gelene kadar bekledik. Sira bize geldikten sonra da tirasimizi oluyoruz. Bayram alisverisi, çocuklar falan derken bir sekilde geçiyor" diye konustu.

Kaynak: İHA