Diyarbakir'da Bayram Için Tatli Telas

Ramazan Bayramina sayili günler kala Diyarbakir’daki tatlicilarda yogunluk basladi. Tatli üretiminin yapildigi imalathanelerde siparislerin yetismesi için vardiyalar 25 gündür 3’e çikarilarak hizmet saglaniyor.

Diyarbakir'da Bayram Için Tatli Telas
Bayramlarda ikramliklarin vazgeçilmezi olan tatli gelenegi, günümüzde hala sürdürülüyor. Özellikle Ramazan Bayrami’na sayili günler kala, ülke genelinde oldugu gibi Diyarbakir’da da tatli üretimi yapilan imalathanelerde yogun mesai harcaniyor. Tatli çesitleri tezgahlarda yerini alirken, sehir içi ve sehir disina da tatli siparisini yetistirmeye çalisan imalatçilar, bayram nedeniyle 25 gündür 3 vardiya seklinde çalisiyor.

Diyarbakir’da 39 yili askin süredir tatli sektöründe ün salan ve Türkiye’ye birçok farkli tat kazandiran Hacibaba Pastaneleri Yönetim Kurulu Baskani Yilmaz Elaldi, bayram yogunlugu içerisinde ülkenin dört bir yanina tatli gönderimi sagladiklarini belirtti.

Elaldi, “Ramazan Bayrami için hazirliklarimiz son hiz devam ediyor. Türkiye’nin dört bir noktasina gönderecegimiz ürünler simdiden hazir. Özellikle bu ürünler; Hacibaba’nin tescilli soguk baklavasi ve Diyarbakir’imizin tescilli burma kadayifi basta olmak üzere tatli çesitlerimizin sehir disina gönderimini sagliyoruz. Diyarbakir bölgesi gastronomi bölgesi oldugu için bayram denildigi zaman tatli akla gelir. Bu yüzden hazirliklarimizi yaptik ve müsterilerimizi bekliyoruz” dedi.

Tatlisiyla dillere destan olan Gaziantep’ten bile siparisin oldugunu ifade eden Elaldi, “25 günden fazladir vardiyali sistemle çalisiyoruz. Yoksa siparisler yetisemez. Türkiye’nin dört bir yanina tatli siparisimiz var. Baklavanin sehri dedikleri Gaziantep’e bile tatli gönderiyoruz. Biz Hacibaba Pastaneleri olarak fahis fiyata karsiyiz. Bugün Türkiye’nin birçok noktasinda baklavanin kilosu bin liraya satilirken biz Hacibaba Pastaneleri olarak en iyisini en ucuza mantigiyla satisimizi yapiyoruz. Usta gözüyle gördügüm baklavayi 900 liraya satiyorlar. Biz burada ondan da iyisini cevizli baklavayi 290 lira, fistikli baklavayi 400 liraya satiyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA