Manisa CBÜ'den Kanserle Mücadele Paneli
Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tip Fakültesi Tibbi Onkoloji Bilim Dali tarafindan Kanser Haftasi etkinlikleri çerçevesinde gerçeklestirilen panelde, hastalik ve hastanin beslenmesi ve hastaya yaklasim konularini içeren panel düzenlendi.

Panele MCBÜ Tip Fakültesi Dekani Prof. Dr. Artuner Deveci ve MCBÜ Hafsa Sultan Hastanesi Bashekim Yardimcisi Prof. Dr. Ibrahim Cüneyt Balcioglu ve ögretim üyeleri ve davetliler katildi.
Tip Fakültesi Dekani Artuner Deveci’nin açilis konusmasinin ardindan konusan Doç. Dr. Atike Pinar Erdogan, her yil düzenlenen etkinlikler sayesinde kanserle mücadelede basarinin arttirilmasinin hedeflendigini söyledi.
Doç. Dr. Erdogan, "Kanser, dünya genelinde oldugu gibi ülkemizde de giderek artan bir saglik problemi haline gelmis ve bireyler üzerinde maddi ve manevi yük olusturmaktadir. Bu önemli saglik sorununa dikkat çekilmesi, toplumun bilinçlendirilmesi ve farkindalik olusturulmasi amaciyla 1-7 Nisan Ulusal Kanser Haftasi olarak belirlenmis olup her yil düzenlenen etkinlikler sayesinde kanserle mücadelede basarinin arttirilmasi hedeflenmektedir." dedi.
Panelistlerden Psikiyatri Anabilim Dali Ögretim Üyesi Prof Dr Erol Ozan tarafindan "Kanser Hastalarina Psikolojik Destek Yaklasimlari" Hafsa Sultan Hastanesi Diyetisyeni Hale Aslantas tarafindan "Kanser Hastalari için Güncel Beslenme Önerileri" baslikli konusmalar yapildi.
Panelde meme kanseri tedavisini tamamladiktan sonra basariyla meslek hayatlarina devam eden iki güçlü örnek olarak MCBÜ Saglik Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Ögretim Görevlisi Pinar Arpaci ve Bornova Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyati Ögretmeni Yelda Yigit de kanser hastalarina umut veren konusmalarini gerçeklestirdi.
