Kis Lastigi Zorunlulugunun Kalkmasiyla Oto Lastikçiler Hareketlendi

Türkiye genelinde sehirlerarasi yük ve yolcu tasiyan ticari ve özel araçlarda kis lastigi uygulamasi, 1 Nisan günü itibariyla sona erdi.

Kis Lastigi Zorunlulugunun Kalkmasiyla Oto Lastikçiler Hareketlendi
Türkiye genelinde yük ve yolcu tasiyan ticari araçlarda zorunlu olan, özel araçlarda ise can ve mal güvenligiyle sorunsuz seyahat için gereken kis lastigi uygulamasi, 1 Aralik 2024’te baslamisti. Zorunlu kis lastigi uygulamasi 1 Nisan tarihi itibariyla sona erdi. Yaz lastiklerinin her yil yasal olarak 1 Nisan itibariyla kullanilmaya baslanmasi gerekiyor.

Sinop’ta oto lastik tamircisi Hasan Üçüncüoglu, sicak havalarda kis lastigi ile seyahat etmenin fren mesafesinin uzattigi için riskli oldugunu belirterek, “Yogunlugumuzun sebebi okullarin ara tatiliyle, bayram tatilinin birlesmesinden dolayi ve hava sicakliklarinin artmasindan dolayi insanlar aileleriyle birlikte bayramlari geçirmek için memleketlerine gidiyorlar. Araçlarin altinda kis lastigi oldugu için, kis lastigi ile seyahat etmek, sicak havalarda fren mesafesinin uzattigi için, riskli oldugundan dolayi insanlarin daha konforlu ve güvenli olmasi için yaz lastikleriyle gitme talebi var. Dolayisiyla 1 Nisan tarihi itibariyle yaz lastigi dönemi basladigindan dolayi bu 1 haftalik tatil arasinda çok ciddi yogunluk yasiyoruz. Herkes telefonla randevu almak istiyor ama ne mümkün, çok yogunluk var. Geleni sirasiyla alip islerini yapip gönderiyoruz. Bu yogunluk tahmini olarak bayram arifesine kadar sürer. Daha önce gelinseydi daha iyi olurdu. Su anda bizim islerimiz berberlerin arife günü tiras etmesine döndü. Çok ciddi yogunluk yasiyoruz. Elimizden geldigince hizli davranmaya çalisiyoruz. Vatandaslarimiz trafik kurallarina, hiz limitlerine ve hatali sollamalara lütfen dikkatli etsinler. Ölümcül kazalar ve maddi hasarli kazalar meydana gelmesin” dedi.

Kaynak: İHA