Yozgat'ta Sakal-I Serif'e Yogun Ilgi

Yozgat’ta Kadir Gecesi dolayisiyla Çapanoglu Büyük Caminde ziyarete açilan Sakal-i Serif’i görmek için vatandaslar yogun ilgi gösterdi. Il Müftülügü tarafindan Yozgat genelindeki camilerde de Sakal-i Serifler ziyarete açildi.

Yozgat'ta Sakal-I Serif'e Yogun Ilgi
Kadir Gecesi münasebetiyle Ikindi namazi sonrasinda vatandaslar camilerde Sakal-i Serif ziyaretinde bulundu. Hazreti Peygamberin bu kutsal emaneti camilerde erkeklere ve kadinlara ayri ayri ziyarete açildi. Ikindi namazinin ardindan önce erkekler sonra da kadinlar Sakal-i Serif’i ziyaret etti.

Sakal-i Serifi yakindan görme imkani bulan vatandaslar duygusal anlar yasadi. Salavatlar esliginde tarihi camide açilan Sakal-i Serif’i görmek isteyen vatandaslar, camide uzun kuyruklar olusturdu. Özel bir cam kutuda muhafaza edilen Sakal-i Serif vatandaslarin yogun ilgisine mazhar oldu. Kimi vatandaslarda çocuklarini yanlarinda getirerek bu manevi havayi yasamalarini sagladi.

Sakal-i Serif’i görmenin kendilerini mutlu ettigini belirten vatandaslardan Nevzat Yüce, böyle bir maneviyati kendilerine sunan herkese tesekkür etti.
Kaynak: İHA