Sinop'ta Avukatlar Günü

Sinop’ta “5 Nisan Avukatlar Günü” dolayisiyla etkinlik düzenlendi.

Sinop'ta Avukatlar Günü
Avukatlar Günü sebebiyle Hükümet Meydani’nda bulunan Atatürk Aniti’na çelenk sunuldu. Tören saygi durusu ve Istiklal Marsi ile basladi.

Programda konusma yapan Baro Baskani Avukat Funda Öztürk Altuntas, meslegin önemini belirtti.

Altuntas yaptigi açiklamada, “Demokratik toplumun temel diregi adalet; adalete erisimin güvencesi avukattir. Avukat yalnizca müvekkilinin degil, savunma hakkinin da temsilcisi ve hak savunucusudur. Avukat olmadan adil yargilanma olmaz. Adil yargilanma olmadan, toplumsal baris ve güven tesis edilemez, hukukun üstünlügü korunamaz. Savunma hakkinin güvencesi olarak avukat, hukuk devletinin hayata geçirilmesini saglar. Bizler, yüklendigimiz bu onurlu görevi, kutsalligina yakisir sekilde özen, dogruluk ve onurla yerine getirmenin çabasi içerisindeyiz. Adalete erisim hakki için güçlü avukat, güçlü avukat için güçlü Baro gerekir. Yurttasin hak savunucusu avukat, avukatin savunucusu barodur. Baro yalnizca meslek örgütü degil, yurttaslarin basta adil yargilanma olmak üzere, hak ve özgürlüklerinin takipçisidir. Baro ve avukat zayif düserse, bundan en büyük zarari yurttaslar ve hukuk düzeni görür. Bunu dile getirmek için bugüne kadar hep ’Güçlü Baro Güçlü Avukat’, ’Herkes için adalet, adalet için avukat’ dedik” diye konustu.

Avukatlar Günü programina Sinop Vali Yardimcisi Abdullah Sahin, Sinop Belediye Baskani Metin Gürbüz, Sinop Cumhuriyet Bassavcisi Mesut Pektas, Sinop Il Jandarma Komutani Ferhat Kuran, Sinop Il Emniyet Müdürü Tarikhan Çetiner ve avukatlar katildi.

Kaynak: İHA