Kocaeli'de Alinan Bayram Tedbirleri

Kocaeli Valiligi, Ramazan Bayrami süresince uyulmasi gereken tedbirleri ve alinan önlemleri duyurdu.

Kocaeli'de Alinan Bayram Tedbirleri
Valilikten yapilan açiklamada, vatandaslarin bayrami huzur ve güven içinde geçirmeleri amaciyla Valilik koordinasyonunda gerekli önlemlerin alindigi belirtildi. Açiklamada, Il Emniyet Müdürlügü ve Il Jandarma Komutanligi ekiplerinin umuma açik eglence ve istirahat yerlerinde denetime agirlik verecegi, devriye hizmetlerini artiracagi, trafik kontrollerini mevcut genelgeler ve ilgide kayitli emirler dogrultusunda sürdürecekleri kaydedildi.

Açiklamada, trafik akisinin düzenli saglanmasi için gerekli tedbirlerin alindigi, bayram öncesi ve dönüs sirasinda otoyollar, D-100 ve D-130 karayollarinda ekip sayilarinin artirilacagi ve riskli noktalarda ekip bulundurulacagi ifade edildi.

"Resmi ve sivil ekipler görevlendirilecektir"

Bayram öncesi ve sonrasi olusacak yogunlugun dikkate alinarak, kaza riski yüksekliginin tespit edildigi noktalarda trafik ekiplerinin görevlendirileceginin vurgulandigi açiklamada, su ifadeler kullanildi:

"6136 Sayili Atesli Silahlar ve Biçaklar ile Diger Aletler Hakkindaki Kanunun ilgili maddelerine istinaden, bayram süresince silah atilmasina müsaade edilmeyecek, kanun hükümlerine aykiri hareket edenler takip ve tespit edilerek adli, idari tahkikat yapilmasi saglanacaktir. Bayram öncesi alisverisi yapanlarin hirsizlik, kapkaç, yankesicilik gibi yasadisi faaliyetlerle magdur olmasini önlemek maksadiyla resmi ve sivil ekipler görevlendirilecektir. Belediye Baskanliklari, is yeri denetim faaliyetlerine agirlik verecek, yangin, kanalizasyon ve su arizalarina karsi mevcut planlarini gözden geçirecek, nöbetçi ekipler takviye edilecek, muhtemel durumlara karsi hazirlikli olacaklardir. Halkin istek ve sikayetlerini bildirecekleri telefon numaralari yazili ve görsel medya araciligi ile vatandaslarimiza duyurulacaktir. Herhangi bir elektrik kesintisi yasanmamasi için SEDAS tarafindan gerekli tüm tedbirler alinarak, muhtemel arizalara aninda müdahale edilebilmesi için bagli birimlerindeki personel sayisinin takviye edilmesi saglanacaktir. Haberlesmenin saglikli bir sekilde saglanabilmesi için TELEKOM tarafindan gerekli tüm tedbirler alinacaktir. ISU Genel Müdürlügü içme suyu ve kanalizasyon hizmetlerinin aksamamasi ve muhtemel arizalara müdahale için yeterli sayida ekip görevlendirecektir"

Otoyollar, D-100, D-130 ve Kandira yolunda trafigin aksamadan yürütülmesi için Karayollari 1. Bölge Müdürlügü, Kocaeli Büyüksehir Belediyesi, Il Emniyet Müdürlügü ve Il Jandarma Komutanliginca gerekli önlemlerin alinacagini kaydedildigi açiklamada, yollarin trafige açik tutulmasi için gerekli çalismalarin yapilacagi ve acil müdahale ekipleri olusturulacagi dile getirildi.

Acil servis hizmetlerinin aksamamasi için de gerekli tedbirlerin alindiginin ifade edildigi açiklamada, "Hastane ve diger saglik birimlerinde hizmetlerin kesintisiz yürütülmesi için personel planlamasi yapilacaktir. 112 acil servislerine personel takviyesi yapilarak kesintisiz hizmet saglanacaktir" denildi.

Son olarak açiklamada; lokanta, pastane, firin gibi gida maddeleri üreten isyerlerinin, Tarim ve Orman Il Müdürlügü, Il Ticaret Müdürlügü ile belediye zabita ekiplerince hijyen ve fahis fiyat uygulamasi yönünden etkin sekilde denetlenecegi; vatandaslarin alisverislerini güven ve huzur ortami içerisinde yapmalarini temin açisindan güvenlik güçleri ve belediye zabitalari denetimlerini siklastiracaklari belirtildi.
Kaynak: İHA