Kadir Gecesinde Camiler Doldu Tasti

Kur’an-i Kerim’in indirildigi ve bin aydan daha hayirli olan Kadir Gecesinde Elazig’daki camiler doldu tasti.

Kadir Gecesinde Camiler Doldu Tasti
Türkiye genelinde oldugu gibi Elazig’da da Kadir Gecesi dolayisiyla vatandaslar basta Izzetpasa Camii olmak üzere tüm camileri doldurdu. Kur’an-i Kerim’in indirildigi ve bin aydan daha hayirli olan gecede cemaat geceyi namaz kilip dualarla geçirdi. Yapilan dualarin ardindan vatandaslar teravih namazi kildi.

Kadir Gecesi programindan sonra açiklamalarda bulunan Il Müftüsü Irfan Üstündag, “Ramazan ayinin son günlerine yaklastik. Bugün de Kadir Gecesini idrak ettik. Kadir Gecesi programinda Izzetpasa Camisindeydik. Camimiz elhamdülillah dolup tasti. Gençlerle, hanimefendilerle dolup tasti. Coskulu, güzel bir program oldu. Bütün kardeslerimin Kadir Gecesini tebrik ediyorum. Yüce Mevla insallah, bu Kadir Gecesi’ni ülkemiz için, memleketimiz için ve alemi Islam için hayirlara vesile eyler. Bu gece insallah, dünyanin çesitli yerlerinde sikinti içerisinde olan kardeslerimizin sikintilarinin bertaraf dilmesine vesile olur. Önümüzdeki günlerde Ramazan bayramini da idrak edecegiz. Simdiden kardeslerimin Ramazan bayramlarini da tebrik ediyorum” dedi.

Filistin’e destek ve yardim vurgusunda bulunan vatandaslardan Emre Öztürk ise, "Bütün Müslüman aleminin mübarek kandilini kutluyorum, hayirlara vesile olmasini diliyoruz. Islam cografyasinin kendine gelmesini istiyoruz. Filistin’e, Gazze’ye yardimlarini esirgemesinler. Fakir Müslümanlar ezilmesin, onlar da topraklarinda hür yasasinlar. Cümlemizin kandili mübarek olsun” diye konustu.

Kaynak: İHA