Çocuklar Bu Camiye Kosarak Gidiyor

Denizli’de Merkezefendi ilçesinde Ramazan ayi ve teravih bilinci asilanan çocuklar camiyi senlendirdi. Imamin yakin ilgilendigi ve çesitli ikramlarda bulundugu çocuklar, kosarak geldikleri camide namaz sonrasi aileleriyle birlikte oyunlar oynadi.

Çocuklar Bu Camiye Kosarak Gidiyor
Denizli’de 3. Sanayi Cami Imami Ismail Aydogan buldugu sira disi yöntemle çocuklari ve ailelerini teravih namazina çekiyor. Sanayi sitesi cami oldugu için etrafinda hiç konut bulunmayan cami etkinlikler sayesinde basta minikler olmak üzere cemaatine kavusuyor. Is yeri sahiplerini teravih namazina davet eden Imam Aydogan, teravih namazi sonrasi camide çocuklarin ve babalarinin doyasiya eglenmesini sagliyor. Kimi çocuk cami görevlilerinin verdigi balonla oynarken, kimi çocuklar da babalari ile cami içinde maç yapiyor. Adeta oyun parkina dönen cami çikisinda imam Aydogan, çocuklara ve ailelerine çikolata ikram ediyor. Çocuklarin bu durumdan çok memnun oldugunu söyleyen babalar, aksam namazi sonrasi okunan selanin ardindan çocuklarinin kendilerine camiye gitmek için baski yaptigini söylüyor.

“Çocugum hadi teravihe gitmiyor muyuz diye baski yapiyor”

Çocuguyla teravih namazina kosa kosa geldiklerini söyleyen cami cemaatinden Yasin Karadag, ”Burasi 3. Sanayi Camisi camimiz. Burasi hanelere yakin bir cami degil. Sanayi dükkanlari var. Bu nedenle de gece cemaati pek olmuyor. Biz de buraya çocuklarimizi getiriyoruz. Aksamlari olanlarla teravih namazi kiliyoruz. Hem camimizi bos birakmiyoruz. Hem de genis oldugu için aksam da teravihten sonra çocuklarimizla top oynuyoruz. Çocuklar da alisti. Her gün seladan aksam namazindan çocuklarimiz, ’Hadi gidelim hadi gidelim deyip’ camiye gitmek için heyecan yapiyorlar. Bizi de getiriyorlar. Bence daha iyi oluyor. Çocuklari da sevindiriyoruz. Kendimizi de sevindiriyoruz. Hem egleniyoruz hem de Ramazan’i da dolu dolu yasiyoruz” dedi.

Ilgisiyle çocuklari camiye çekmeyi basaran cami imami Ismail Aydogan ise, “Ramazan’da çocuklarimizla teravih namazi sonrasinda burada onlara serbest zaman veriyoruz. Gönüllerince egleniyorlar. Balon ve top oynuyorlar. Çesitli ikramlarda bulunuyoruz. Çocuklar camiler çocuk açsin camiler çiçek açsin tek derdimizdir. Ramazan ve teravih adina güzel ani biriktirsinler, hos bir Ramazan geçirsinler istiyoruz. Büyüdüklerinde güzel bir hatiralari olsun diye ugrasiyoruz. Bizim davetimizi kirmayip geliyorlar. Normalde burasi konutlar arasinda yerlesim yeri degil. Sanayi Bölgesi esnafimiz var. Davetimize icabet edip ailecek çocuklariyla katilan tüm esnafimiza cami cemaatine tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA