Tavus Kuslari Emin Ellerde

Hakkari’nin Derecik ilçesinde jandarma ekiplerince yürütülen kontroller sonucu bir kamyonun kasasinda ele geçirilen 5 tavus kusu rehabilite edilmek üzere Van YYÜ Yaban Hayvanlari Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlügüne getirildi.

Tavus Kuslari Emin Ellerde
Hakkari’nin Derecik ilçesinde jandarma ekipleri, Beyazagaç Yol Kontrol Noktasi’nda durdurulan kamyonette arama yapildi. Yapilan aramada kamyonetin kasa içerisinde çuvallar içerisine saklanmis 5 adet tavus kusu oldugu tespit edildi. Jandarma ekipleri tarafindan el konulan tavus kuslarini Doga Koruma Milli Parklar (DKMP) Yüksekova Sefligi personeline teslim edildi. Tavus kuslari daha sonra rehabilite edilmek üzere Van YYÜ Yaban Hayvanlari Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlügüne getirildi.

Konuyla ilgili bilgi veren Van YYÜ Yaban Hayvanlari Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Prof. Dr. Lokman Aslan, "Kaçak yollarla ülkeye getirilen tavus kuslari oldugu ihbari üzerine Doga Koruma Milli Parklar Yüksekova Sefligi ekipleri tarafindan jandarmadan teslim alinip merkez müdürlügümüze getirildi.

B ibrada bu hayvanlara sadece rehabilitasyonlari ve ev sahipligini yapacagiz. Rehabilitasyon merkezimiz Van Gölü havzasinda, Doga Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 14. Bölge Müdürlügü’ne bagli, Siirt, Hakkari, Bitlis, Van ve Mus illeri çevresindeki hayvanlarin rehabilitasyonu ve tedavilerini yapip dogaya gönderilmekte. Yaban hayvani olmayip ta bazen kaçak yollarla izinsiz halde yurda sokulan hayvanlari da yedi emin olarak merkezimizde barindiriyoruz” dedi.

DKMP 14. Bölge Müdürlügü’nün getirmis oldugu hayvanlarin refahini saglayip hem misafir ediyoruz hem de ekolojik dengede yeri varsa gidebilecek yerleri varsa gönderdiklerini ifade eden Merkez Müdürü Prof. Dr. Lokman Aslan, “Son zamanlardaki politikamiz yerimiz müsait. Burada yasamlarini sürdürmeleri için gerekli hazirliklarimizi yaptik. Hem tavus kuslari hem de baska kuslar için alan olusturarak burada minyatür küçük bir dogal yasam alani olusturup Van Gölü havzasindaki bütün hayvanlarin yasayabilecegi habitati olusturuyoruz ve burada misafir ediyoruz. Eger dogaya dönebilecekler olursa dogaya saliyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA