Siddetli Yagis Aksaray'da Sele Neden Oldu

Aksaray’da aksam saatlerinde baslayan saganak yagis sele neden oldu. Tarim arazileri sular altinda kalirken, tasan Melendiz Çayi park ve kafeleri yikti. Teyakkuzda olan Aksaray Belediyesi mobil vidanjörlerle müdahale ederek olumsuzluga geçit vermedi.

Siddetli Yagis Aksaray'da Sele Neden Oldu
Aksaray’da gün boyu araliklarla devam eden yagmur yagisi aksam saatlerinde yerini saganak yagisa birakti. Saatlerce devam eden siddetli yagis nedeniyle birçok belde ve köyde tarim arazileri sular altinda kaldi. Ihlara Vadisi içerisinden geçen Melendiz Çayi tasti, bölgede bulunan turistlik alanlar, park ve bahçeleri sular altinda kaldi. Sel, Melendiz Çayi etrafindan bulunan birçok kamelyayi da yikti geçti.

Il Jandarma Komutanligi belde ve köylerde güvenlik önlemleri alirken Il Afet Acil Durum (AFAD) Müdürlügü ekipleri hummali bir çalisma baslatti. Sehir merkezinde de etkili olan saganak hayati olumsuz etkiledi. Bazi yollarda su birikintileri olusurken trafikte de kismen aksamalar yasandi. Meteorolojinin uyarisi üzerine hazir kita halinde teyakkuzda bekleyen Aksaray Belediyesi, 8 ayri mobil vidanjörler ile sehir genelinde hummali bir çalima yapti. Yollardaki sular çekilerek herhangi bir olumsuzluga geçit verilmezken, belediye ekipleri ayrica 2 ayri binanin bodrum katindaki su basma olayina da müdahale ederek vatandaslara yardimci oldu.

Sehir genelinde yagis halen devam ederken ekiplerin çalismalari da araliksiz devam ediyor.
Kaynak: İHA