Polisin Alkollü Sürücüyle Imtihani

Zonguldak’in Eregli ilçesinde bir süre önce alkollü araç kullandigi gerekçesiyle ehliyetine el konulan sürücü; ekiplerin denetimine araç kullanirken takildi. Alkol metreyi üflemekte direnen sürücüye 52 bin 480 lira ceza uygulandi. Hastaneye sevk edilen sürücünün kan testinde 281 promil alkol tespit edildi.

Polisin Alkollü Sürücüyle Imtihani
Karadeniz Eregli Emiyet Müdürlügü Trafik Tescil ve Denetleme Sube Müdürlügü ekipleri ilçe genelinde sürücülere yönelik denetimlerini sürdürüyor. Basta motosiklet kullanicilari olmak üzere durdurduklari araçlari ve sürücüleri denetleyen ekipler, uygulamaya takilan alkollü bir sürücü ile adeta imtihan yasadi.

Daha önce alkollü oldugu gerekçesiyle ehliyetine el konulan Selami Y., alkollü ve ehliyeti olmadigi halde araç kullanirken yakalandi. Polis ekiplerinin alkolmetreyi üflemesini istedigi sürücü, bir süre alkolmetreyi üflemekte direndi. Polisi “Alkolmetreyi üfler misin” diye ikaz ettigi ve güçlükle ayakta durabilen sürücü üflemeyi reddetti. Polisi “Bunu üfledigin takdirde cezan daha az” diye uyarmasina ragmen “Tamam biliyorum” diyen sürücü alkolmetreyi üflemedi.

Alkolün etkisiyle söyledigi kelimeler bile anlasilmayan sürücüye “ehliyeti geri alindigi halde araç kullanmak”, “alkolmetreyi üflemeyi reddetmek” ve “alkollü araç kullanmak” maddelerinden toplamda 52 bin 480 lira idari para cezasi uygulandi. Karadeniz Eregli Devlet Hastanesi’ne sevk edilen sürücünün yapilan kan testinde 281 promil alkollü oldugu tespit edildi.

Uygulamada Selami Y.’nin kullandigi araç ise çekici yardimiyla yediemin otoparkina çekildi. Ekiplerin denetimi gece boyunca sürdü.
Kaynak: İHA