Eski Baskan Yilmaz'dan Borç Iddialarina Yanit

CHP’li Balikesir Büyüksehir Belediye Baskani Ahmet Akin’in Balikesir Büyüksehir Belediyesi’nin ve sirketlerinin borcunu açiklamasinin ardindan AK Partili eski Balikesir Büyüksehir Belediye Baskani Yücel Yilmaz ilk açiklamasini yapti. Yaklasik 15,5 milyar TL olarak açiklanan borç hakkinda Yücel Yilmaz, "Bu rakamlar konusunda anlasabilmemiz mümkün degil. Burada ciddiye alinacak tek sey var. Sayistay raporlari. Toplam 3 milyar 500 milyon borç var” dedi.

Eski Baskan Yilmaz'dan Borç Iddialarina Yanit
AK Parti Balikesir Il Baskanliginda düzenlenen basin toplantisinda konusan eski baskan Yücel Yilmaz, Balikesir Büyüksehir Belediye Baskani Ahmet Akin tarafindan açiklanan 15 milyar 428 milyon 985 bin 173 TL’lik borç tablosu hakkinda konustu.

15 milyarlik bir borcun olmadigini iddia eden Yücel Yilmaz, “Balikesir’i hem Türkiye’de hem de dünyada gururla temsil ettik. Biz millete hizmet etme ugrunda yola çikarken elestirilmeyi de göze aldik. Balikesir Büyüksehir Belediyesi, çok güçlü bir belediye. Sehri, bütçeyi, milletimizi ve sehrimizin imajini zedeledigimiz bir sey oldugunu düsünmüyoruz. Bir borç yükünden bahsediliyor. Bu rakamlar konusunda anlasabilmemiz mümkün degil. Burada ciddiye alinacak tek sey var. Sayistay raporlari. Sayistay’in denetledigi raporda piyasa borçlari 767 milyon 368 bin 747 lira. SGK prim borçlari (yapilandirilmis) 14 milyon 494 bin 75 lira. Vergi dairelerine yapilandirilmis borç 28 milyon 512 bin 753 lira ve bankalara kredi borcu da 2 milyar 689 milyon 666 bin 416 lira olmak üzere toplam 3 milyar 500 milyon borç var. Ama iddia edildigi gibi 15,5 milyarlik borç yok” dedi.

“Balikesir’i Türkiye’ye rezil etmeyin” diyerek sözlerine devam eden Yücel Yilmaz, “Genel Merkezinizin talimatiyla hareket etmeyin. Firintas vergi rekortmenliginde 5. sirket. CHP’li milletvekilleri Serkan Sari ve Ensar Aytekin, ‘Haklarimizi arayacagiz’ dedi.

Aramazsaniz namertsiniz. 15,5 milyar liranin kayip oldugunu iddia ediyorsaniz tek tek açiklayin. Ben baskanken bir is grubuyla, bir siyasi partiyle asla bu sehri gündeme kavgayla, gereksiz polemiklerle getirmedim. Bürokratlarimizin durusuyla, hizmetlerimizle ve yaptigimiz islerle sehri ayakta tuttum. Korkuyorum Balikesir’in huzuru bozulacak. Orada baska disarda baska konusan bir Belediye Baskani olmaz. Balikesir’in bütün sirketleri, alisverisleri, kasa giris ve çikislari denetime tabidir. Ailene yalan söylemezsiniz. Idare edeceksin. Biz kazansak bunu idare edecektik. Eger bir yanlis görüyorlarsa savciliga versinler. Bizim alnimiz açik. Bu imzalari da biz atmadik. Su anda orada olan memur arkadaslarimiz atti. Siyasetin çirkinlesmesine Balikesir’de müsaade etmemek lazim. Balikesir güzellikleriyle, cografyasiyla, peyniriyle anilsin. Bu tür çirkinlikler, is bilmezlikle, magduriyet edebiyatiyla anilmasin” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA