Çukurova Üniversitesinde Domuz Tedirginligi

Çukurova Üniversitesi yerleskesine aksam vakti gelip çöp karistiran domuzlar ögrencileri korkuttu.

Çukurova Üniversitesinde Domuz Tedirginligi
Çukurova Üniversitesi Yerlesesindeki kafe yakinlarinda aksam saatlerinde oturmaya gelen ögrenciler yaban domuzlari ile karsilasti. Üniversitenin ormanlik alanda bulunmasi nedeniyle yaban domuzlari ile sik sik karsilastiklarini belirten ögrenciler, yaban domuzlarinin aksam karinlarini doyurmak için çiktiklarini ve insanlari tehdit olarak algilamalari durumunda saldirgan olabileceklerini söyledi.



Domuzlari ise üniversitede bulunan yol kenarinda posetleri karistirdiklari anlar kameralara yansidi.

"Bu tür yabani hayvanlar zarar verebilir"

Arkadaslariyla birlikte zaman zaman aksamlari da üniversiteye manzara esliginde oturmaya geldiklerini belirten Iklimlendirme ve Sogutma Bölümü 1.Sinif ögrencisi Halil Çabuk, “Arkadasimla oturalim, muhabbet edelim, bir seyler yiyelim istedik. Motosikletten inip oturacagimiz sirada karsimizdan iki tane domuz geldi. Üniversitenin içi, yani ögrencilerin içinde. Zarar da verebilir bu tür yabani hayvanlar, bilemiyorum. Domuz zaten gece avlanan bir hayvan çok normal. Ama biz aksam oturmak istedigimizde böyle her seferinde çikarsa yarin bir gün bize de zarar verebilir. Su an onlar aç karinlarini doyurmak için çikiyor ve bizi de tehdit olarak gördükleri anda saldirabilirler. Boyutlari da kocaman yani ufak bir sey de degil. Rahatlikla bir insani altina alip öldürebilir" seklinde konustu.



"Bu durum tedirgin ediyor"

Domuzlar ile genelde aksam saatlerinde oturmaya geldiklerinde karsilastiklarini belirten Muhammed Ali Savci ise, "Domuzlari üniversite yerleskesinde görüyoruz. Daha önce de oldu aslinda. Malum üniversitemiz ormanlik alanda. Baska hayvanlarla da karsilasiyoruz, bazen domuzlari da görüyoruz. Bu sekilde yol kenarina çiktiklari da oluyor" dedi.

Gündüzleri domuzlarla pek karsilasmadiklarini ancak aksam saatlerinde sikça görüldüklerini anlatan Savci, "Gündüz pek görünmüyorlar ancak aksamlari buraya geldigimiz zaman genelde görüyoruz. Belki gündüz insanlar ve kalabalik onlari etkiliyordur, çikamiyorlardir. Tabi bu durum da tedirgin ediyor bizi. Mesela az önce fotograf çektirecekken bir anda arkamizda belirdi" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA