Gelecegin Sampiyonlari Antrenmanlarina Devam Ediyor

Gençlik ve Spor Bakanligi tarafindan yürütülen ‘Yüzme bilmeyen kalmasin’ projesi çerçevesinde Aydin’da egitimler araliksiz devam ederken, gelecegin sampiyonlari da antrenmanlarina devam ediyor.

Gelecegin Sampiyonlari Antrenmanlarina Devam Ediyor


Gençlik ve Spor Bakanligi ile Milli Egitim Bakanligi arasinda imzalanan protokol sonrasinda 81 ilde hayata geçirilen ’Yüzme Bilmeyen Kalmasin’ projesi Aydin’da da araliksiz devam ediyor. Geçtigimiz yil bakanligin 10 bin kisiye yüzme ögretme hedefini asan Aydin’da, proje çerçevesinde de Efeler ve Didim ilçelerindeki portatif yüzme havuzlari ile Nazilli yari olimpik yüzme havuzunda 2023 yili içerisinde de binlerce kisiye yüzme egitimi verildi.



Il genelindeki egitimler 2024 yili içerisinde de araliksiz devam ederken, Bakanligin 30 bin kisiye yüzme ögretme hedefi dogrultusunda Efeler, Çine, Didim portatif yüzme havuzlari ile Nazilli yari olimpik yüzme havuzunda 18 antrenör esliginde çalismalar sürüyor. Yüzme egitimlerine katilan çocuklar ise hem egleniyor hem de yüzme ögreniyor. Gelecegin sampiyonu olmaya aday minikler ise antrenmanlarina devam ediyor.

Konu ile ilgili Aydin Gençlik ve Spor Il Müdürlügü tarafindan yapilan açiklamada “Yüzme Bilmeyen Kalmasin projesiyle miniklerimiz, hem yüzmeyi ögreniyor hem de gelecegin sampiyonlari olma yolunda antrenmanlara devam ediyor” ifadeleri yer aldi.
Kaynak: İHA