CHP'li Belediyenin MHP'li Beldesi

Bolu’nun Mudurnu ilçesine bagli Taskesti beldesinde resmi olmayan sonuçlara göre Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) belediye baskan adayi olan Saim Çevik, kendisine en yakin olan rakibine 237 oy fark atarak belediye baskani seçildi. Bolu genelinde MHP’nin kazandigi tek yer olan Taskesti beldesi, tarihinde ilk kez MHP’li bir baskanin yönetimine geçti.

CHP'li Belediyenin MHP'li Beldesi
Bolu’nun Mudurnu ilçesine bagli Taskesti beldesi 1987 yilinda Mudurnu’dan ayrilarak belde statüsüne geçti. 1987 yilindan beri çesitli partilerin baskanlarinin yönettigi Taskesti beldesinde Mahalli Idareler Genel Seçimi’nde bir ilk yasandi. Taskesti, tarihinde ilk kez MHP’li bir baskanin yönetimine geçti. Resmi olmayan sonuçlara göre Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) belediye baskan adayi olan Saim Çevik, kendisine en yakin olan rakibine 237 oy fark atarak belediye baskani seçildi.

Toplamda bin 872 seçmenin bulundugu Taskesti beldesinde bin 660 kisi oy kullandi. Bin 582 oyun geçerli sayildigi seçimde MHP’nin adayi Saim Çevik 763 oy, CHP’nin adayi Yasin Özdemir 526 oy alirken, AK Parti’nin adayi 264 oy aldi. Bolu genelinde MHP’nin kazandigi tek yer olan Taskesti, tarihinde ilk kez MHP’li bir baskanin yönetimine geçti.
Kaynak: İHA