Baskan Aktas Veda Etti

Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, gazetecilerle bir araya geldi. Baskan Aktas, "Sirtimda hiç bir kamburum yok. Tüyü bitmemis yetimin hakki olarak gördük bu görevi. Allah’a sükürler olsun çok rahatim. Kazananlara hayirli olsun. Kazanan Bursa olsun. Insallah Bursa’ya bu 5 yil süre içerisinde güzel isler yapilir" dedi.

Baskan Aktas Veda Etti
Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, 6,5 yillik görev süresini degerlendirdi. 31 Mart’ta hür iradesiyle sandiga giden tüm vatandaslara yürekten tesekkür ettigini belirten Baskan Aktas, "Benim artik görevim yarin aksamdan itibaren Bursa belediye baskanligi degil. Dolayisiyla bende kendi isime, kendi konumuma adapte olacagim. Bursali vatandaslarin sunu çok iyi bilmesini istiyorum. Sirtimda hiç bir kamburum yok. Tüyü bitmemis yetimin hakki olarak gördük bu görevi. Allah’a sükürler olsun çok rahatim. Artik benim sorumlulugumdan çikti. Bu manada, sorumluluk sahibi insanlarin sorumluluk sahibi gibi hareket etmesini istiyorum. Alinur Aktas artik Persembe günü sabahindan itibaren belediye baskani degil. Nihayetinde Mustafa Bozbey yeni dönem görevi devralacak. Mazbatasini alip göreve baslayacak. Bu sehirde yasayan bir vatandas olarak kendisine basarilar diliyorum" dedi.

Seçmenin sadece Bursa’de degil, Türkiye’de de ayni sesi çikardigini ve ifadeyi kullandigini belirten Baskan Aktas, "Rahmetli Demirel’in bahsettigi gibi ’vatandasin cebi ve tenceresiyle oynanirsa neticesi kötü olur’ gibi ifadeleri vardi. Bunun sonucunda 20 milyondan 12 milyona düsen bir oyun varligini görüyorsunuz. Sandiga gitmeme oraninin da anormal derecede arttigini görüyorsunuz. Bu aslinda bir çok seyinde rengini ortaya koyuyor. Çevremden biliyorum. ’Gidersem dayanamam ampule basarim. Gitmeyecegim’ diyerek protesto etti. O kadar çok kisiden bunu duydum. Ama bunu hiç bir mazeret olarak söylemiyorum. Biz nihayetinde seçimi kaybettik. Kazananlara hayirli olsun. Kazanan Bursa olsun. Insallah Bursa’ya bu 5 yil süre içerisinde güzel isler yapilir. Bende kendi arabamla bu sehrin sokaklarinda dolasacagim. Bu sehirde hizmet alan bir vatandasim" diye konustu.

Ileriye dönük hiç bir beklenti içerisinde olmadigini belirten Baskan Aktas, "20 yogun yilin ardindan dinlenmeye ihtiyacim oldugunu düsünüyorum. 2017 yilinda göreve geldigimde 3,2 milyar olan borç toplami bütçeye orani, 1,34’müs. Bütçenin 1,34 kati borç varken güncel 7,1 milyar borcumuz var. Bu ise bütçenin 0,35’i kadar borcumuz var. Yüzde 74 azaltmisiz. Sirketlerin mali durumlari ile alakali ise, hiç bir sirketimiz zarar etmiyor. sadece BURULAS ile alakali zararimiz var. Onun sebebi de, 115 liralik ögrenci kartini 200 lira yaptik. 2 kati bile degil. Ancak, asgari ücret 12 kati, akaryakit 10 kati, elektrik 8 kati artti. Ucuz ulasim politikasi yüzünden böyle bir zararimiz var.
Kaynak: İHA